Bu hafta sonu Trabzonlular için iki hayati organizasyona sahne oldu. Bir yanda İstanbul’da düzenlenen, Trabzon’un kültürel ve gastronomi anlamında tanıtımına ciddi katkı veren Trabzon günleri, bir yanda da ezeli rakip, ebedi düşman Fenerbahçe maçı.

İstanbul’da yaşamayan, daha önce kulağı aşina olmayanlar için ufak bir tanıtım yapayım. Trabzon Günleri; Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından İstanbul’da düzenlenen Trabzon il ve ilçelerine kendilerini tanıtma imkanı veren bir etkinlik.

Özellikle bu yıl Trabzonlu Bakanlarımızın, İstanbul Belediye başkanımızın ve hemşeri bürokratlarmızın siyasi gömleklerini bir kenara bırakarak hemşeri dayanışması ruhu ile organizasyona destek vermesi bizleri ziyadesi ile mutlu etti. Perşembe günü başlayan bu 4 günlük şölen; birçok sanatçı, akademisyen, iş insanı ile halkımızın buluşmasına imkan verdi. Bu anlamda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

Yeter bu kadar futbol dışı söz şimdi geçelim maça;

Maç öncesi, ülkesi milli takımında sakatlanan, Trabzonspor'un değişmez ismi Marek Hamsik’in yokluğunda Abdullah hocanın nasıl bir kadro tercihi yapacağı kafamızdaki yegane soruydu.

Mega starının sakatlığı; futbolu bilen, futbol konuşan spor cenahını, sistem tercihi ve kenardan dahil olacak oyuncu noktasında ikiye böldü.  Çoğunluğun fikri 2 ön liberoya geçip Siopis’i Berat’ın yanına monte edilmesi ve Bakasetas’ın onların önünde olması yönündeydi. Ben ve benim gibi birkaç muhalif fikre göre ise Abdullah hocanın tek ön liberoda ısrar etmesi gerektiği ve Berat’ın önünde Ömür ile Bakasetas’ın 8 ve 10 numara şeklinde sıralanması gerektiği yönündeydi.

Anlaşılan Abdullah hoca da bizim gibi düşünmüş olacak ki maça benim yazdığım onbir ile çıktı.

Maç hızlı başladı. 1nci dakika boş kaleye kaçıran Fırtına 3ncu dakika dolmadan kalesinde golü gördü. Golden sonra biraz silkelenen Fırtına yavaş yavaş oyunu karşı kaleye yıkmaya başladı. 25nci dakikada Djaniny'i indiren son adam Kim Min Jae kırmızı kartla oyun dışı kaldı.kullanilan serbest vuruşu gole çeviren Bakasetas skora dengeyi getirdi. Gol sonrasi oyun Firtina'nin kontrolunde olsa da skor üretmeye malık olamayınca taraflar 1-1 berabere soyunma odasının yolunu tuttu..

Ikinci yarıya Trabzonspor solbek değişikliği ile başladı. 5 dakika geçmeden bu sefer Sağ bek Peres sakatlandı ve oyun disinda kaldı. Biraz tatsız başladık diyebiliriz. Ikinci yarı tümüyle Trabzonspor kontrolünde bir oyun görsekte aslında Fenerbahce'nin müsaade ettiği alanda top bizde kaldı diyebiliriz. Bu şekilde uyutulan Fırtına Cornelius'un oyuna dahil edilmesi ile 85 dakikada bu oyunu bozdu ve Fırtına'yı öne geçirdi.

Golün şaşkınlığını uzerinden atamayan Fenerbahçe defansı bir buyuk hataya imza atinca bir gol daha kalesinde gördü ve skor bir anda 3-1'e geldi.

Maç ve hafta galibiyetle ve Trabzonsporun liderliği ile sonlandı.

Güzel bir hafta, teşekkürler çocuklar..