Her zamanki gibi maç yazımı kaleme almak için geçtim televizyonun karşısına. Öyle ya bu maçın kazanılması halinde maç fazlasıyla da olsa liderlik koltuğuna oturmak var. Ama içimdeki heyecanın yerinde yumruk misali bir taş vardı sanki. Bırakın heyecanı yaşam belirtisini arada bulasın...
 
Fark ettim ki 13ncü Ağır ceza mahkemesinin dün itibariyle; Aziz Yıldırım, Serdar Adalı ve başka bazı kirli spor adamlarına BERAAT vermesi, adalete olan inancımda, ruh halimde derin bir yaraya sebep olmuş..Aslında sonu başından belliydi ama yine de ‘’Berlin’de Hakimler var’’ misali Ankara’da Dürüst, Adaletli bir hakimin çıkıp bu tiyatroya son vereceği umudumu hep sıcak tutmuştum.
 
Bu arada Berlin’de Hakimler var sözü nereden çıkmış bilir misiniz?
Anlatayım;
 
18.yüzyıl Alman hükümdarlarından Frederick, bugün kendi adıyla anılan sarayını yaptırırken, sarayın bahçesinde bulunan ve artık o saray kadar ünlü yeldeğirmeninin de istimlak edilmesini ister. Değirmencinin vermemesi üzerine teklif edilen para artırılır ancak değirmenci yine reddeder. Sinirlenen Kralın gönderdiği "zorla alırım" mesajına ise değirmenci, hukukçuların bir ayet gibi duvarlarina asmasi gereken o ünlü cevabi verir "alamazsın! Berlin'de hakimler var."
 
Hukuk devletinin felsefesini özetleyen bu söz, yaklasik 2 yüzyıldır bütün dünyada güçlülerin de zayıflar kadar kanun nezdinde eşit olduğunu anlatmak için kullanıla gelmiştir.
 
Ama bugün gördük ki 18’inci yüzyılda Alman kralına dur diyen ADALET 21’nci yüzyılda Aziz Yıldırım’a DUR diyememiştir.
 
Şunu da not düşmeliyim ki CEZA hukuku ile Spor hukuku birbirinden çok farklıdır. Yani Ceza hukukunda Aziz Yıldırım ve beraberindekilerin beraat etmesi Sportif açıdan temiz oldukları anlamına gelmez.Juventus’un küme düşürülmesinin nedeninin, Telefon kayıtlarında rastlanan hakem atamalarına müdahale konuşmaları olduğunu hatırlatmak isterim..
Ama dedim ya; Bir kere Adalete olan inancım sarsıldı. Yarın Sportif yargı sonuçlarını da (Etik kurulu raporu) Siyasete baskı yaparak değiştirirlerse şaşırmam. Görünen o ki yeşil sahalarda HAKEMLERİN güçlüden yana tavrına alıştığımız gibi Mahkemelerde de HAKİMLERİN güçlüden yana tavrına alışmalıymışız.
 
Sonuç itibariyle; Finansal Fair Play şartlarını ihlal eden kulüplerden; 15 milyon TL aşan Bursaspor’a 3 puan silme cezası verilmesi ama 82 milyon TL aşım yapan fenerbahçe'ye ceza verilmemesi( limit artırımı ile kurtarılması) gösteriyor ki TFF Adil değildir. MHK başkanı Zekeriya ALP, TFF başkanı Nihat Özdemir ile Fenerbahçe başkanı Ali KOÇ’un ZORLU oteldeki gizli görüşmelerinin basına sızması ve TS-FB maçında ki hakem tutumları da gösteriyor ki Hakemler Adil değildir.
 
Bu kadar Adaletsizliği üst üste koyunca aklıma 2017’de Trabzonspor’un resmi SOSYAL MEDYA HESABINDAN yaptığı açıklama geldi, TÜRK FUTBOLU KİRLİDİR.
Maça gelince çok zor bir galibiyet aldık, çok kıymetli bir 3 puan aldık. Sörloth gibi çok önemli bir oyuncuyu kaybettik, liderlik koltuğuna oturduk....
İnşallah bir daha bırakmayız, Tebrikler çocuklar