Malatya ve Elazığ’da yaşanan vahim depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlara da acil şifalar diliyorum. Bizim için öncelikli olan insan hayatı ve sağlığıdır. Ama çok acıdır ki Fenerbahçe kulüp yöneticileri bu acı günümüzde sadece kendi menfaatlerini düşünerek Malatya-Trabzon maçının oynanmasını istemeleri sadece bir insanlık dramıdır. Böyle bir zamanda şampiyonluk hesabı yapan insanlıktan nasibini alamayanlarını şiddetle kınıyorum. Yazıklar olsun sizin gibi düşünen kişiliksizlere.
 
Evet Elazığ ve Malatya’da olan deprem felaketinden dolayı geçen haftayı boş geçen Trabzonspor ikinci yarıya çok iyi bir başlangıç yaparak dikkatleri üzerine çekip rakiplerine de adeta gözdağı vermişti. Ancak Fenerbahçe maçı öncesi yapılan çirkin beyanatlarla adeta maçın önüne geçerek çirkin emellerini göstermek istemişlerdir. Fenerbahçe yönetiminin Malatya’da oynanmayan maçımızla ilgili utanç verici açıklamaları Trabzonspor üzerinde baskı yaratıp ortalığı gererek taraftarlarımızı çileden çıkartıp 1996’daki maçtaki gibi olumsuzluk yaratarak maçı kazanmak gibi düşünceler içerisine girmelerine tanık olduk. Evet maç saati yaklaştıkça Trabzon adeta hayalet şehri gibiydi sokaklarda kimse kalmamıştı stres ve heyecanlı dakikalardan sonra maç büyük bir coşku içinde başladı.
Ancak daha birinci dakikada önce Mikel ardından Campi’nin hatalı topa dokunması Fenerbahçe’nin golünü getirdi. 15. dakikada Ekuban’ın nefis pasını golcümüz Sörloth iyi değerlendirerek takımının eşitlik golünü attı. 32. dakikada defans oyuncularımızın organizasyonu ikinci golümüzü getirdi. Campi’nin kafayla kestiği ortaya Novak da kafayla topu Fener ağlarına gönderdi. 42’de Sörloth’un kafa vuruşu direkten auta gitti. İlk yarıda adam markajı yapamadık onun için de Fenerbahçeli oyuncular çok rahat oynama fırsatı buldular. Uğurcan ilk yarı üç net pozisyon çıkardı ve arkadaşlarına rahat nefes aldırdı.
 
Hüseyin Hoca ikinci yarıya Yusuf’un yerine yeni transfer Guilherme’yi oyuna aldı. Bu değişiklikle ikinci yarının başında Trabzonspor iyi başladı. Ancak son yarım saate girerken Fenerbahçe oyuna yine ağırlığını koymaya başladı. Hüseyin Hocanın oyuna Sturridge’yi koyması bana göre yanlıştı çünkü sakatlıktan yeni çıktı ve güçsüz bir görüntü sergiledi. Adeta takımı bir kişi eksik oynattı, böyle bir değişiklik çok yanlıştı. Arkasından oyunu domine etmek için Doğan’ı alması ise yerinde bir değişiklikti. Maçın bana göre iki yıldızı vardı biri Uğurcan diğeri Sörloth’tu. Atanın ve tutanın iyi olursa sonuç kaçınılmaz oldu.
 
Hakem Ali Palabıyık’a gelince bütün takdir haklarını Fenerbahçe’den yana kullandı. Ozan’a maçın başında sarı kart çıkarmadı Serdar Aziz kesinlikle ikinci sarıdan atılmalıydı...