Sezona Başkent’te Gençlerbirliği galibiyetiyle başlayan Rizespor, ikinci yarıda da sahasında yine Gençlerbirliği’ni yenmesini bildi. Böylesine maçlarda kazanmak önemlidir. Rizespor da bunu başardı. Maçın ilk yarısı Rizespor adına korku filmi gibiydi. Rakibi karşısında etkili olmadı. Pozisyon üretmekle çok güçlük çekti ve çok pas hatası yaptı. Rizespor’un rakip kaleye 60.dajkikalarda Moroziuk’un frikik vuruşundan geldi. Onu da kaleci kurtardı.
Bu dakikadan sonra Aminu’nun oyuna girmesi ve taraftarın da büyük coşkusuyla Rizespor hareketlendi. Bu hareketlilikle rakip kaleye etkili gitmeye başladı. Yeni transferlerden Skoda herkesin beklediği o golü rakip filelere gönderdi.
Sahanın 3 yıldızı vardı. Öncelikle Boldrin, sahada basmadık yer bırakmadı. Müthiş bir mücadele gösterdi.
Oyuna sonradan giren Aminu da bu maç böyle gitmez 3 puan bizimdir dercesine Skoda’ya attırdığı gollerle takımına 3 puan getiren isimlerden oldu.
Milan Skoda’nın 2 gol atması ve iyi bir görüntü vermesi hem kendisi hem de taraftar açısında olumlu bir işaretti. Milan Skoda’nın 2 gol atması ve iyi bir görüntü vermesi hem kendisi hem de taraftar açısında olumlu bir işaretti. Rizespor Gençlerbirliği galibiyetiyle ikinci yarıya etkili başlangıç yaptı. Önemli olan bu galibiyetin devamını getirebilmektir.