3-0 önde olursunuz da kazandığınız penaltıyı artistik bir hareket katma hakkına sahip olursunuz. Ortada hiç böyle bir şey yokken, Rodellega’nın lakayıt kullandığı penaltı atışı Trabzonspor’a pahalıya malolmuştur. Nokta. 49’da kaçan o penaltı 2 dakika sonra Fırtınanın kalesine gol olarak patlaması da futbolla dalga geçmeyeceksiniz demektir. Bunun başka da bir açıklaması yoktur.
 
Hep uyardım yine uyarmaya devam edeceğim. Ekuban ve Rodallega birbirlerine maalesef pas atmamaya devam ediyorlar. Golü ben atayım havasındalar. Böyle olunca ortaya garip garip işler çıkıyor. Tıp kı Alanyaspor maçında olduğu gibi. Ekubun başka havada. Rodallega başka bir havada oynuyor. Peki, bu durumda golü kim atacak. Ünal Karaman hocanın bu duruma acilen bir çözüm bulması gerekiyor. Ligin boyu kısalıyor ve kimsenin sahada fantezi işler yapmasına izin verilmemesi gerekir diye düşünüyorum, bilmem yanılıyor muyum? Neyse gelelim maça. Trabzonsporlu taraftarlar önce Federasyonu sonra da hakemleri protesto ettiler ve kesinlikle de haklıydılar.
 
Trabzonspor, Alanyaspor maçına bir türlü konsantre olamadığı gibi, düşünün koca ilk yarıda neredeyse pozisyonları bile yoktu. Sadece Abdülkadir Ömür’ün net gol pozisyonu vardı, o kadardı... Sergen Yalçın, Trabzonspor’u kesinlikle çok iyi çözmüş ve fırtınanın kenarlarını da kapatınca rakibini etkisiz hale getirmiş. Orta sahada Sosa’nın sakatlıktan yeni çıktığını bildiğinden o alanda da etkili oyuncularıyla Trabzonspor’un üzerine giderek golleri bulması doğal hale geldi. Fakat, yenilen gollere bakıyorum da hep defansif hatalardan kaynaklıydı. Alanya’nın attığı gole bakalım. Kamil Ahmet’in büyük hatası vardı ve Hüseyin Türkmen’de gecikince Cisse golünü attı. Cisse’nin ikinci golü de buna benzer hatalarla doluydu. Hosseini’de çok kötü oynadı.
 
Ünal Karaman olaya müdahale etmekte gecikince Alanyaspor sazı iyice eline aldı hatta 2-0’dan sonra bir de direkte şutları patladı. Diyeceğim şu, bu oyun tarzıyla Trabzonspor sabaha kadar oynasaydı kazanma ihtimali yoktu. Trabzonspor, Alanyaspor’a karşı bir türlü takım olamadı. Pozisyon üretmekte zorlandı.
 
Not; Trabzonspor’un aklı sanırım Galatasaray maçında kaldı. Alanyaspor maçına da konsantre olmayınca mağlup oldu. Yapılması gereken şudur. Bu maçtan acilen ders çıkartılmalıdır.