Roma karşısında tur arayan bir Trabzonspor mu? yoksa elenelim, şu UEFA illetinden kurtulup lige dönelim diyen bir Trabzonspor mu?

Bana göre ikincisi.

UEFA’da havluyu erken atalım lige dönelim mesajı veren bir takım sahada vardı. Kalesinde üç gol gördü. UEFA Konferans Ligi’nde Roma ilk maçta turu geçmişti.

İlk yarıda sahada oynayan İtalyan ekibi seyreden Trabzonspor, Abdullah hoca güya rotasyon yaptı.

Roma karşısında Türk statüsünde sadece ve sadece kaptan Uğurcan sahada vardı. Geri kalan 10 kişi yabancı, yani sizin anlayacağınız artık Trabzonspor gerçek özünün dışına çıkmıştır.

Arma yoksa forma yok!

Berat’ın yerine Alanya’dan büyük umutlarla alınan Yunan oyuncu Siopis ne oynadığını ben de anlamış değilim. Sadece sağa sola koştu durdu başka hiçbir şey yapmadı. Ligin ilk iki haftasında kötü bir performans gösteren İsmail Köybaşı’nı yanına çekti onun yerine hazırlık maçlarında sol bekte denediği Trondsen’i oynattı. Onunda varlığı ile yokluğu sahada var mı yok mu belli değildi. Molde maçından beri aynı şeyi yazıp duruyorum. Gervinho, Nwakaeme iyi futbolcular olabilir. Zaman zaman da Trabzonspor’a maç kurtarabilirler. Ama egoist oynamaya devam ediyorlar. Roma maçında hem Nwakaeme hem de ikinci yarı başlamadan oyundan alınan Gervinho şahsi oynuyorlar. Abdullah hoca her iki futbolcusuna bu konuda dikkatlerini çekip takım oyununa onları ısrarla yönlendirmeli… İlk 45 dakikasında Trabzonspor’un her mevkiinde kopukluklar vardı. Orta saha rakibine o kadar boş alanlar bıraktı ki Romalı oyuncular rahatlıkla Trabzonspor kalesine kadar indi. Yenilen golde hem orta sahanın hem de defans oyuncuların büyük hataları vardı. Dünya çapında dediğimiz Hamşik her aldığı topu kendi etrafında dönüp ya geriye ya da enlemesine paslar verdi. Aralara bir top attığını görmedim.

İkinci yarıda Gervinho’nun yerine oyuna giren A. Kadir Ömür takıma canlılık getirdi. Bordo-Mavililer bu yarıda önce Hugo ile sonra Hamşik’le iki gol kaçırdı. Roma kalesinde gol ararken Trabzonspor’un orta sahası ve defansı uykuya dalınca Romalı futbolcu ile birlikte koşan Trondsen kuvvetsiz kalınca bu kez kalesinde ikinci gol gördü. Golden sonra Avcı değişiklik yaptı. Bu değişiklikler de takıma bir katkı vermedi. Orta sahanın kötü olduğunu biz televizyonda seyrederken görüyoruz da Abdullah hoca ve yanında yer alan yardımcıları neden görmezler.

Malatya ve Sivasspor maçlarında hastalığından dolayı kadroya alınmayan A. Kadir Parmak, Roma maçında kadroda olmasına rağmen neden oyuna sokulmuyor. Parmak’la ilgili kaprisleri sürmemeli. Trabzonspor UEFA’da erken havlu attı. Artık lige döndü. İnşallah ligde sıkıntılar yaşanmaz. Her sene denildiği gibi o sene bu sene diyelim. Son sözüm Roma karşısında giyilen formalar Trabzonspor’a hiç yakışmadı. Bu formaları kim yaptırmışsa Trabzonspor’a ihanet etmiştir.