Trabzonspor-Fenerbahçe maçına damga vuran iki isim vardı. Biri, Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır’ın yaptığı müthiş kurtarışlarıdır, diğeri de karşılaşmanın orta hakemi Yaşar Kemal Uğurlu’nun enteresan kararlarıdır...

İşte örnekleri… Dk’7 de Ekuban’a gösterdiği sarı kart kesinlikle alakasızdı ve Ekuban’ı oyundan düşürmeye yönelikti! Başardılar… Dk.45’de Serdar Aziz, Nwakaeme’ye dokunmadığı halde çalınan faul düdüğü alakasızdı ve Nwakaeme tam kaleci ile karşı karşıya kalacaktı ki net gol pozisyonu olacaktı, hatta belki de gol olacaktı. Başardılar… Hadi diyelim, Yaşar Kemal Uğurlu bu pozisyonları es geçti. Peki, VAR’daki Cüneyt Çakır neden o pozisyonlara müdahale etmedi, anlamış değilim. Galiba ikisi de maçı yönetmeye korktular, hatta yönetmediler, idare ettiler…

Uğurcan Çakır’a gelince, insanüstü oynadı. Serdar, Belkas Thiam ve Mesut Özil’in net gol pozisyonlarını çıkarttı, Uğurcan kesinlikle ülkemizi aşan işlere imza atıyor,  bunu Fenerbahçe maçında bir kez daha görmüş olduk. İlk yarıda Trabzonspor’un ipten aldı diyebiliriz. Hastalıktan yeni çıkmasına rağmen, müthiş konsantresi ile örnek olduğunu söyleyebilirim. Helal olsun Uğurcan’a.

Neyse, Fenerbahçe maça hızlı başlayan ve Trabzonspor’dan daha çok isteyen taraf oldu. Serkan Asan’ın bölgesinden yığınla pozisyon bulan Fenerbahçe’yi durdurmakta zorlanan bordo-mavililer, ilk yarının sonlarına doğru ancak toparlanabildi, fakat gol pozisyonu üretme adına geride kaldığı net bir şekilde görüldü. Sadece Dk.1’de Nwakaeme kaleci Altay Bayındır’ın kalesinden çıktığını gördü ve uzaktan topa vurdu ancak, auta gitti. Bir de ilk yarının uzatmalarında Flavio’nun cılız pozisyonu vardı, başka da hiçbir şeyi yoktu.

İkinci yarıda da Uğurcan fırtına izledik. Gökhan Gönül’ün kısa mesafeden kafayla kaleye gönderdiği topa Uğurcan’dan başkası zor müdahale ederdi. Gecenin yıldızı kesinlikle Uğurcan’dı. Nokta. İlk yarıya oranla Trabzonspor biraz daha derli toplu oynamaya başladı. Ekuban, Nwakaeme ile yaptığı ani çıkışlar Fenerbahçe kalesinde tehlike yarattı. İkinci yarıda Serkan Asan toparladı gibi oldu ama Trabzonspor’un yediği golde büyük hatası vardı. Topu kaptırdı 76’da Pelkas’da uzaktan sert ve düzgün bir vuruşla bu kez Uğurcan’ı avlayan isim oldu. 0-1 Aslına bakarsanız oyuncu değişimi olduğu sırada olanlar oldu, Ekuban çıktı, yerine Yusuf Sarı girdi. Serkan’a pası kısa düştü, gerisini biliyorsunuz... Abdullah Avcı’nın anında Serkan’ı cezalandırıp, oyundan alması da doğru mudur konusuna gelince, bence düşünülmeden alınan ani bir karardır diyorum.

Sonuç olarak, Fenerbahçe kendi içerisinde yaşadığı krizi fırsata çevirmesini bildi ve altın değerinde Trabzon’dan üç puan alarak bordo-mavili takımın 7 maçlık yenilmezlik unvanına son vermiş oldu.

Abdullah Avcı’nın bu saatten sonrası yapması gereken şudur, bir an evvel takımını toparlamalı ve Fenerbahçe mağlubiyetini unutturup yoluna devam etmelidir. 

Not: Maçın uzatma dakikalarında hakemler gene devreyi girdiler, Başardılar… Valancia, Bakasetas’a yaptığı hareket net penaltıydı ama VAR’a bile gidilmemesi kesinlikle art niyettir...