Geldik zurnanın zırt dediği yere. Artık her puan, her maç altın değerinde..Özellikle bu hafta ayrıca bir kıymetli.  Şampiyonluğa oynayan takımlardan; Sivasspor, Alanyaspor’u yenerek haftanın ilk kazananı oldu ve liderlik koltuğuna oturdu, arkasına yaslandı ve diğer şampiyonluk adaylardan Fenerbahçe ile Galatasaray’ın, Beşiktaş ile Trabzonspor’un maçlarının sonucunu beklemeye koyuldu, aynı Televizyon başında ki bizler gibi...
 
Kazananların yoluna dolu dizgin devam edeceği, kaybedenini hem puan, hem de moral olarak ciddi yara alacağı kritik iki maç. Dolayısıyla iki maçtan da beklentim tedbiri elden bırakmayan,  gergin, stresi yüksek ve puan odaklı olması idi..
 
Öznemize yani Beşiktaş Trabzonspor maçına dönecek olursak ; Beşiktaş’ın en kreatif oyuncularından biri olan Adem Ljajic'in hastalık sebebiyle kadroda olmaması, Trabzonspor’un da skora en yüksek katkıyı sunan isimlerden  N’wakaeme’yi İstanbul’a getirmemiş olması maç öncesi izleyiciler için kötü haber diyebiliriz..
 
Maça Beşiktaş ev sahibi olmanın avantajı ile iştahlı ve önde baskı ile  başladı.. Tam takımlar birbirini tararken Kuzeyin Kralı kendi çaldığı topta nefis bir gole imza attı ve maça Fırtına'yı neredeyse 1-0 galip başlattı.
 
Derken Trabzonspor'un skor üstünlüğünü ele geçirdiği maçlarda yaşadığı ve kronikleşen topu rakibe teslim etme ritüeli sahne aldı. Hatta maçın ilk yarısı Beşiktaş santraforları ile kaleci Uğurcan arasinda gecti desek abartmış olmayız..
 
İkinci yarı da ilk yarıdan farklı bir Trabzonspor göremedik. Bu cılız, bu basiretsiz oyunun bir bedeli olacağı belliydi. Dakikalar 58'i gösterirken cezayı Boateng kesti ve skoru eşitledi (1-1). Golün öncesinde  bir varlik gosteremeyen fırtına golün ardından da bir reaksiyon gösteremedi.
Bizler reaksiyon beklerken ne yazık ki takım daha da oyun disiplininden uzaklaştı. Dakikalar 65'i gösterirken bu sefer VIDA bir karambolde  golü buldu ve Beşiktaş'ı öne geçirdi (2-1)
Trabzonspor; Beşiktaş'ın öne geçtiği 65’den sonra kalan 20 dakika oyunu bir miktar forse etse de oyunu koparacak bir mücadele ortaya koyamadı. Buna rağmen kader ağlarını ördü. Ekuban'ın asistinde günün yıldızı Sörloth tekrar sahne aldı ve skora dengeyi getirdi (2-2).
 
Velhasıl orkestranın vazgeçilmez enstrümanlarından ZURNA, şampiyonluk şarkımızın en güzel yerinde ZIRT etti ve tüm büyüyü bozdu..Öyle ki; Belki de Trabzonspor son dakikada beraberliği kurtaramasa Şampiyonluk yürüyüşü bile sekteye  uğrayabilirdi..
 
Neyse vardır bunda da bir hayır diyorum ve daha iyi oyunlarda, galibiyetlerde görüşmek üzere sizlere veda ediyorum
 
Sağlıcakla kalın. ..…