“Trabzonspor’un varlığı önemli”

KadırgaTV’de canlı yayına çıkan Tekelioğlu şunları söyledi; “Futbol bu. İstediğiniz sonuçları alamayabilirsiniz. Olamadın 5’inci oldun 6’ıncı. Dünyanın sonu değil. Önemli olan Trabzonspor’un varlığıdır. Trabzonspor’un prestiji, onuru söz konusudur. Yabancı oyunculara 20 trilyon veriyorsun, gidiyor seni FIFA’ya şikayet ediyor.” 

“Kulüp batma noktasında”

“Şu anda takımın sonucu değil kulübün sonucu bizi ilgilendiriyor. Kulüp batma noktasına geldi. Bu borcu şahıslar mı ödeyecek, devlet mi ödeyecek? Devlet neden ödesin? Transferleri siyasilere sorarak mı yaptık? Bu durumu düzeltmek şahıslara düşüyor. Herkes kenara çekilirse olmaz. Bu kulübü kurtaracaksak Trabzonspor’a gönül veren insanlar kurtaracak. Suçlu aramanın zamanı değil. Bir ev yanıyorsa, yangını kimin çıkardığı önemli değil. Önemli olan yangını nasıl söndürdüğündür. Malı mülkü sonradan hesap edelim.” 

Taraftar Kampanya Başlatmalı

“Trabzonspor’un tek kurtuluşu tüm Trabzonsporlulardır. Bu anlamda tüm Trabzonsporlulara büyük görev düşüyor. Kulübün saygın kişiliğine zarar getirmeden tüm taraftarların bir kampanya başlatması gerekiyor. Hep Trabzonspor’dan kazananlar var. Biz de dahil. Bu kez biz verelim bakalım. Kampanya başlatalım. 1 Milyon kişiye ihtiyacımız var. Yeri geldiği zaman 6-7 Milyon Trabzonsporlu var diye övünüyoruz. Birlikten kuvvet doğar politikasından hareketle bu kulübün düzlüğe çıkması gerekiyor. Düzlüğe çıktıktan sonra da kulübün emin ellere teslim edilmesi gerekiyor. Kurtaracaksak bu kulübü biz kurtaracağız.”

“Bu yükün altına top yekün gireceğiz”

“İyi günde birlik beraberlik olmaz. Kritik zamanlarda insan olarak hassasiyetimiz olur. İş kötüye gittiği zaman insanlar birbirine sahip çıkar. Bugün pay alma zamanı değil. Kulübü bu duruma kimin düşürdüğünü tartışmanın bir yararı yok. İnsanlara hikaye gibi geliyor. Nisan ayı içinde yüklü bir ödeme yapılması gerektiğini biliyoruz. Bu yekün altına kim girer? Top yökün hep birlikte gireceğiz. Söylediğim projeyi acilen başlatmamız gerekiyor. Trabzonspor bize unvan verdi, para verdi. Kimin ne kadar gücü varsa herkes gücüne göre birşeyler verecek. Alma zamanı değil, verme zamanı. Borç ödeme günü gelmiştir. Önce kulübü ayağa kaldıralım. Uçurumun kenarında değil artık Trabzonspor, uçurumdan düştü bir ağaç dalına takılıp kaldı. Artık vefa, fedayı geçtik. Gün kurtuluş günüdür.”

“Kongrede aday çıkacaktır”

“Kongrede aday çıkacağına inanıyorum. Aday kim çıkarsa çıksın, Trabzonspor’un dinamikleri, aklı başında taraftarları meydanı boş bırakılmaması gerekiyor. Trabzonspor asla bir futbolcuya 5-6 Milyon Euro bonservis ödememeli. Bir futbolcuya yıllık 10 Milyon TL ödememeli. Bu borç 200 Milyon’dan 500 Milyon TL’ye yükseldiği zaman bu camia neden sesini çıkarmadı? Ben inanıyorum ki bir aday çıkacaktır. Çıkacak olan adayı da asla yalnız bırakmamak gerekiyor. Bugün Trabzonspor’un adamı olma zamanı. Trabzonspor’u nasıl yönetilebilir hale getirmeliyiz. Bunun çözümünü bulma zamanıdır.”
Editör: TE Bilisim