Antalya’da Trabzon Rüzgarı
 
20-22 Şubat tarihleri arasında Antalya da yapılan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun düzenlediği 2. Bölge Yüzme müsabakalarında Faroz Yalıspor damga vurdu. 3 sporcuyla 11 madalya alarak Trabzon’a gelen Mavi-Beyazlı sporcular alkış aldı. Yalıspor’un sporcularından Batuhan Yakup Çakır, 3 altın, 1 gümüş, 2 bronz ile toplam 6 madalya elde ederken 5 dalda barajı geçerek Türkiye şampiyonasına katılma hakkı kazandı. Ayrıca Yiğit Yeşilyurt bronz, Kayraalp Konak bronz, Emin Altuntaş ise 1 altın ve 2 bronz madalya aldı.

 
Hedef Inas Dünya Şampiyonası
 
Faroz Yalıspor Yüzme Koordinatörü ve aynı zamanda Kulüp Antrenörü Onur Mutlu'nun yılmadan bıkmadan şampiyona için hazırladığı Trabzonlu özel sporcular ile mutlu sona ulaştıkları için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Mutlu, “Öncelikli olarak ilk hedefimiz olan Bölge Şampiyonalarında hedeflediğimizin üstünde bir başarı ettik. Şimdi önümüzde Türkiye Şampiyonası var. Ama asıl hedefimiz INAS Dünya Şampiyona barajlarıdır. Bunun için haftanın 7 günü hem kondisyoner hem de diyetisyen eşliğinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Yalıspor’a Armağan Olsun
 
Mutlu, “Bu çalışmalarda Boztepe Extreme GYM Antrenörü Mehmet Malkoç ve ekip arkadaşlarına, Diyetisyenimiz Büşra Dokuz Murat ve ekip arkadaşlarına verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederim. Bu yürüdüğümüz yolda çocuklarımıza, velilerimize, antrenör arkadaşlarıma ayrıca Kulüp Başkanımız İsmail Erkaya ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü sadece futbolun ön planda olduğu bir şehirde bize branş olarak çok emek verdi. Ayrıca futbol gibi sürdürülmesi zor bir branşa rağmen gücünü her fırsatta bizimle hissettirdi. Aldığımız başarılar Yalıspor’a armağan olsun. Bunun daha bir başlangıç olduğunu seneye daha ileriye gideceğimizin bilinmesini isterim” ifadelerini kullandı.
 

Sporcu Ve Antrenörlerle Gurur Duydum
 
Alınan başarının ardından açıklamalarda bulunan Faroz Yalıspor Kulüp Başkanı İsmail Erkaya, “Bu başarıyı çok önemsiyorum. Ben futbol kulüp başkanlığından ziyade spor kulüp başkanı olmayı istiyordum. Bu başarı da beni biraz daha perçinledi. Diğer spor branşlarında da başarılı işler yapıyoruz. Futbolun yanı sıra yüzme, boks, voleybol, basketbol gibi takımlarımız var. Bizler madalyadan ziyade geleceğimizi şekillendirme, onları eğitme kötü alışkanlıklardan uzak tutmak gibi bir misyonumuz var. Bu misyonu daha heyecanlı bir şekilde sürdürebilmek de başarılardan geçiyor.

 
Ciddi İstişareler Yaparak Branşı Açtık
 
Bu sene yüzme branşında yeni bir yapılanmaya gittiklerini ve ilk yılda ilk yarışta 11 madalya ile dönmenin haklı gururunu yaşadığını ifade eden Başkan Erkaya, “Antrenörümüz Onur Mutlu ile sürekli iletişim halindeydik. Zaten aynı mahallede oturuyoruz. İkimizde Farozluyuz. Yüzme branşını açarken birden karar vermedik. Uzun istişareler sonucu karar verdik. Keza Trabzon Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlilerinden Ferdi Topsakal ve diğer yönetici arkadaşlarımızla sürekli istişare altında olarak bu kararı aldık” dedi.

 
Amacımız Bu Çocukların Gelişimini Sağlamak
 
Öncelikle hedeflerinin şampiyonluk olmadığını ifade eden Erkaya, “Sporcularımız özel sporcular. Amacımız onlara katkı sağlayabilmek. Ben aynı zamanda beden eğitimi öğretmeniyim. Bir eğitimciyim. Gidilen yarışmada sporcular madalya alamamış olsa dahi benim için orada yarışmaları bir başarıdır. Bu minvalde yaklaşıyorum. Ancak 11 madalya ile geri dönmeleri beni çok memnun etti. Antrenörümü ve sporcularımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

 
Spor Sadece Futboldan İbaret Değildir
 
Sporun sadece futboldan ibaret olmadığının altını çizen Erkaya, “Futbol için harcadığımız paralarda birçok spor yapılabilir. Gerçekten çok büyük paralar harcıyoruz. Ayrıca beklentiler de üst düzeyde oluyor. Biz bu sene iyice altyapıya yöneldik. Hal böyle olunca altyapı beklentisi yok. Ancak biz altyapıda önemli işler yapmaya çalışıyoruz. Yüzme
 
Motivasyonumuz Arttı
 
Yüzmenin dışında su topu takımı da kurmak için girişimlerine başladıklarını ifade eden Başkan Erkaya, “Sürekli gelişim adına elimizden geleni yapıyoruz. Son olarak Görele Belediyesi’yle anlaşma sağladık. Yalıspor ismini orada da duyuracağız. Futbola nazaran diğer spor branşlarına göre maliyeti yok gibi. Spora bu şekilde yaklaştığımızda ailelerin bizlere bakış açıları da olumlu hal aldı. Özellikle de yüzme branşında özel sporcuların aileleriyle birlikte sürekli iletişim halindeyiz. Onların mutlu olduğunu gördükçe moral motivasyonumuz artıyor” ifadelerini kullandı.
 
İŞTE MADALYALAR
 
BATUHAN YAKUP ÇAKIR
50 metre serbest bölge 4’üncülüğü (Baraj Geçti)
100 metre serbest bölge 3’ üncülüğü ( Baraj geçti)
200 metre serbest bölge 3’ üncülüğü (Baraj geçti)
400 metre serbest bölge şampiyonluğu (baraj geçti)
1500 metre serbest bölge şampiyonluğu
50 metre sırt bölge 2’nciliği (baraj geçti)
200 metre sırt bölge şampiyonluğu
 
YİĞİT YEŞİLYURT:
200 metre serbest bölge 3.lüğü
 
KAYRAALP KONAK:
200 metre serbest bölge 3’üncülük
 
EMİN ALTUNTAŞ:
200 metre sırt bölge şampiyonluğu
100 metre serbest bölge 3’üncülük
50 metre sırt bölge 3’üncülük
Ali Osman YÜRÜK
Editör: TE Bilisim