Kritik Viraj Geçildi
 
Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun 14’üncü haftasında deplasmanda Antalyaspor’u 3-1 mağlup ederek zirve yarışındaki iddiasını sürdüren Trabzonspor’da moraller yerinde. 14’üncü haftayı 26 puanla üçüncü sırada bitiren Bordo-Mavili ekip, ilkyarıda kalan üç maçını da kazanıp devre arasına moralli ve avantajlı girmek istiyor. Pereira, Novak ve Sosa gibi yıldız oyuncuların yokluğunda Antalya deplasmanından çok önemli bir galibiyetle dönen Trabzonspor’u spor yorumcuları da değerlendirdi. Bordo-Mavili ekibin kritik bir virajda geçtiğine değinen yorumcular, sakat ve cezalı oyuncuların dönüşü ile Trabzonspor’un çok daha farklı bir karakter ortaya koyacağı görüşünde birleştiler. İşte o yorumlar:
 
NECMİ PEREKLİ (FOTOMAÇ): Trabzonspor "dakika 1 gol 1" yaptı ancak hemen gevşeyerek oyundan düştü. Bu zaaf neredeyse her maçta teşhis ediliyor. Antalyaspor her hücumda pozisyon üretti ancak bunları değerlendirmede beceriksiz ve şanssızdı. Bordo-Mavili takımın savunması pek içi açıcı durumda değil. Orta sahası da aynı tas aynı hamam. Yani pek sevindirici bir durumda değil. Daha zorlu bir maçta rakipleri Trabzonspor'u kolayca avlar. Her halükarda deplasmanda alınan 3 puan elbette her türlü eleştirinin dışında kalıyor. Madem amaç galibiyet işte size 3 puan. Zaten hedef şampiyonluksa: ‘Kötü dahi oynasan önemli olan üç puanı haneye kaydetmektir.’
 
İSKENDER GÜNEN (SABAH):  Antalyaspor gibi ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren bir takıma karşı kendi sahasında oynamak kolay değil. Sezon başından beri sakatlıklar ve cezalar Trabzonspor için her maç ayrı bir sorun. Bu maçta da Sosa'dan yoksun bir 11. Fakat sonuç 3-1 ve alınan 3 puan. Saha içinde Sosa'nın yokluğunda sorunlar öne çıktı mı? Evet. Orta alanda bu oyuncunun olmayışında Trabzonspor büyük bir baskı altında kaldı. Fakat oynayan her oyuncu, yeteneği ne olursa olsun mücadele gücüyle takıma katkı yapma adına önemli işler yapıyor. Alınan 3 puanla zirve yarışının içinde bir Trabzonspor var. Nereye kadar gidebilirler bunu şu an konuşmak zor ama bugün gelinen nokta; takımın ortaya koyduğu ruha saygı duyulması gerekmekte.
 
CEMAL ERSEN (MİLLİYET): İlk bölümde girdiği dört pozisyonun üçünü sonuçlandıran Trabzonspor, ikinci perdede etkisiz idi. Ofansif anlamda, kağıt üzerinde güçlü görünse de, hücum organizasyonlarında üretken olmayı başaramadı. Çünkü bomboş kalan bir orta alan ve topu her alışta rakip kaleyi düşünen bir rakip vardı karşısında. Serdar Özkan’ın yanı sıra Aatıf’ın yarattığı tehlikelerde, Uğurcan kalesinde yine devleşti ve adeta takımı oyunda tuttu. Deplasmanda ve bu koşullarda üç puan elbette değerli. Lakin bu, ikinci yarıdaki mücadelenin ve yanlışların sorgulanmaması anlamına gelmez. Adım adım ilerlerken, herkes gerçeklerle yüzleşmeyi bilmeli.
 
ERGUN ATA (FANATİK): Sturridge-Sörloth işbirliğiyle çok erken gelen gol, puan kaybının zirve yarışındaki takımlar için tahammül-telafi sınırlarını artık zorladığı haftalara denk düşen maçta Trabzonspor için büyük avantaj oldu. Sonrasında yerleşik iki beki ve bir stoperinin olmadığı savunmasındaki basit hatalarla verdiği pozisyonlara ve yediği eşitlik golüne karşın, üçüncü bölgede fark yaratan yıldızlara sahip olma avantajını iyi kullandı. Antalyaspor savunmasının çaresiz kaldığı Sturridge-Nwakaeme ve Nwakaeme-Yusuf imzalı başlangıç - bitiriş vuruşları, Bordo-Mavililer’in güven vermeyen futbolunun sürprizi oldu. Trabzonspor 3-1 önde başladığı 2. yarıda tıpkı Galatasaray maçında olduğu gibi rakibinden büyük baskı yedi. Acil çözüm bekleyen sorun bu değil midir?
Editör: TE Bilisim