Korona virüs salgınından ötürü ertelenen ligler bu hafta oynanan 27.hafta maçları ile yeniden start aldı. Göztepe karşısına 53 puanla lider olarak çıkan Trabzonspor, hakemlere rağmen sahadan 3-1 galip ayrılarak puanını 56’ya yükseltti ve şampiyonluk yolculuğunu sürdürdü. Ligde 7 final maçı kalan Trabzonspor, 8’inci şampiyonluğuna ulaşma adına tek yürek olmuş durumda. Camia, yönetim, teknik ekip, futbolcular ve çalışanlar şampiyonluğa sonuna kadar inanıyor. Trabzonspor’un efsane futbolcularından Galip Değerli de Göztepe galibiyetini, şampiyonluk yolculuğunu ve hakemlerin performansını değerlendirdi.

ABDULKADİR PARMAK ÇOK ÖNEMLİ

Değerli, “Trabzonspor, Covid-19’dan dolayı verilen arayı belli ki çok iyi geçirmiş. Hele ki Sosa'nın olmadığı bir kadro ile maça başlaması ve bunu takım içinde tolere edebilmesi takdire şayandı. Ben takımı çok iyi durumda gördüm. Gerek takımın genel direnci, gerekse oyuncuların savaşcı karakterleri ve özgüvenleri beni fazlası ile umutlandırdı. Bu arada A.Kadir Parmak'ın bu takım için ne kadar gerekli oyuncu olduğunu bir kez daha gördük. A.Kadir Ömür ise henüz istenilen düzeyde değil, belli ki biraz daha zamana ihtiyacı var. Trabzonspor maça çok iyi başladı ve golü de bularak oyunu domine etti. Fakat bundan rahatsız olan hakem Zorbay Küçük haksız bir kartla Trabzonspor’u 10 kişi bıraktı ama hedefine ulaşamadı.

HOCA’YI RAHAT BIRAKIN DA İŞİNİ YAPSIN

Zira 10 kişi kalan Trabzonspor sorun yaşasa da geri adım atmadı. Hak ederek maçı kazandı. Fakat buna rağmen insanlar sosyal medyada insafsızca eleştiriler yapmakta beis görmüyorlar. El insaf… Takım 10 kişi kalmış ve 3-1 gibi bir skorla deplasmanda kazanmış, biraz sükut lütfen! Bakıyorum daha çok Hüseyin hocaya eleştiriler geliyor. Takım kazandıkça hocayı eleştirenler acaba neyin peşinde! Daha önceki kayıpların nasıl olduğu konusunda duygusal bakmadan geriye dönük bir düşünelim, ondan sonra hocayı eleştirelim. Herkesin bir futbol görüşü var, herkes bir 11 kuruyor ama,
hocanın kurduğu takım maçı oynuyor. Kurulan kadroyu beğenmesek, yapılan oyuncu değişikliklerini onaylamasak da kabul etmek durumundayız. Adamı rahat bırakalım da işini yapsın.

VAR'IN NE İŞİ VAR(!)

Guilherme'nin ilk sarı kartı tamam. Ama ikinci sarı kartın verildiği pozisyonda adam rakibi görmüyor ve temas da yok. Peki VAR'ın ne işi VAR, odada çay kahve mi içerler? Her şeye bakan VAR neden bu pozisyonda yok. Unutmayalım; kazanmak için karşıda sadece rakip yok. Bu maç gösterdi ki hakemler de karşı tarafta. Guilherme'ye o pozisyonda ikinci sarıdan kırmızı kart göstermek vicdanlı bir hakemin kararı asla olamaz. Belli ki rakibi yenmek için hakem engelini de aşacaksın. Ama Trabzonspor bu tür zorlukları daha önce de yaşamış ve hem rakibi yenmiştir hem de hakemleri... Yine yapabilir. İyi bir başlangıç ile zorlu bir viraj geçildi. Takım mesajı verdi, ‘O SENE BU SENE’ olacak. Mücadelelerinden ötürü teknik ekibi ve futbolcuları kutluyorum” ifadelerini kullandı.

GALİP DEĞERLİ
 
Editör: TE Bilisim