TARİHİ TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU?

Bu sezon Süper Lig’in henüz ilk 8 haftalık bölümünde en çok tartışılan konuların başında hakem kararları geliyor. Tartışmalara nokta koymak ve MHK’nin yapısının değiştirilmesi konusunda Kulüpler Birliği önceki gün olağanüstü toplanma kararı almıştı. Toplantı sonrası Kulüpler Birliği ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, MHK’nin yapısını değiştirme konusunda oldukça kararlı olduklarını belirterek, “Hakem kararlarıyla ilgili çok ciddi sıkıntılar var.

20 YILDIR HEP AYNI İSİMLER

Yol haritamızı TFF Başkanı Nihat Özdemir'le görüşeceğiz. '6 büyük ligden biriyiz' diyorsanız, tüm yapılar buna uyumlu olmalı. 20 yıldır 14-15 MHK gitti geldi. 6-7 kez federasyon, 150'nin üzerinde Süper Lig kulüp başkanı değişti. Ama bazı isimler hep orada, hiç değişmiyor. TFF başkanıyla bu sistemin değişmesi ve sıkıntıların ortadan kaldırılmasını görüşeceğiz. Bu toplantıdaki kulüp başkanlarımızın hepsi aynı görüşte” ifadelerini kullanmıştı.

3 MADDE MASADAYDI

Tarihi toplantıda kulüplerin MHK ve hakemlerle ilgili aldığı çok önemli kararların da olduğu ortaya çıktı. Sabah'ta yer alan habere göre Kulüpler Birliği'nin masasındaki taslakta yer alan kritik 3 madde var. Buna göre MHK’nin içerisinde bir değişime gidilmesi, hakem atamalarını üç yöneticinin yerine tüm yöneticilerin yapması ve sezon sonu itibarıyla içlerinde üst düzey hakemlerin de yer aldığı 7 hakemin, hakemliğine son verilmesinin tartışıldığı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim