İSKENDER GÜNEN (SABAH)

1-0'dan sonra Trabzonspor'un en büyük şanssızlığı Nwakaeme'nin sakatlanması…Çünkü Nwakaeme, bu takım için olmazsa olmaz bir isim. Önde top saklama becerisi olan ve de adam eksiltmesiyle rakip savunmaları en fazla rahatsız eden, asist ve golleri olan bir isim. Yokluğunda sorunlar ortaya çıktı.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET)

Arada “iş kazası” olmayacak mı? Futbolun doğasına aykırı, elbette olacak. Dün akşam cebindeki kredisinden yedi Trabzonspor. Üstelik hiç hesapta olmayan bir fatura ödeyerek. Hâlâ lider, hâlâ şampiyonluğun güçlü adayı ama, sezonun ilk yenilgisinden çıkaracağı büyük dersler olmalı. 15 haftada elbette kötü maçlar oynadı, fakat bu en berbatı idi.

MEHMET DEMİRKOL (FANATİK)

Trabzonspor kalesinde en çok şut gören takım. Son 5 haftadır da dalgalı Uğurcan’ın ekstra performansı ve öndeki üstün yetenek gösterisiyle ayakta durdu. İşte Nwakaeme’nin yokluğunun yarattığı sıkıntı böyle daha büyük oluyor.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ)

Trabzonspor'un aldığı bu mağlubiyet; yalnız oyuncuların isteksiz, motivasyonsuz ve coşkusuz oyunuyla açıklanamaz. Maç başladığında işler iyi gitmediğinde Avcı'nın; Dorukhan'ı sağ bek ısrarı yerine, zaten bir kanattan doğru hücum da edilmediği için Peres ile yer değiştirip savunmanın soluna kaydırılabilirdi. Bu esnekliği göstermediği gibi orta sahada oyundan düşen Bakasetas'ı daha erken oyundan alıp, Siopis ve Berat'la ikili oynatabilirdi.

ÖMER FARUK ÜNAL (TÜRKİYE)

Alıştık artık; Trabzonspor maçlara baskılı başlayamıyor! Antalya karşısında da aynısı oldu. Maça iyi ve istekli başlayan ev sahibi takımdı. İlk 20 dakikada Hugo ve Uğurcan'a çok iş düştü. Berat'ta bir düşüş vardı, Bakasetas'ın maç eksiği belli oluyordu. Dün esas eksikliği hissedilen Siopis'ti. Trabzon orta sahayı bir türlü ayakta tutamadı.

UĞUR MELEKE (HÜRRİYET)

Trabzonspor’un 9’uncu haftadaki Fenerbahçe maçından sonra kimlik değiştirdiğini, pragmatik bir futbol tercih ederek oyun olarak gerilediğini defalarca dile getirmiştim. Sürekli bireysel performanslar ön plana çıkmıştı; bazen Nwakaeme’nin, bazen Hamşik’in, bazen Abdülkadir’in ekstralarıyla kazanan hep Trabzonspor olmuştu. Dün Poli Hamşik’i bire bir savununca, Nwakaeme de sakatlanıp çıkınca Antalyaspor gerek oyun, gerek tabela olarak hak ettiğiyle ayrıldı stattan. Abdullah Avcı bu gidişatı değiştirmek istiyorsa, ilk 9 haftada Trabzon’a oynattığı o müthiş eğlenceli futbola dönmeli bence tekrar.

Editör: TE Bilisim