Karar Çıktı Ama…

Rize’nin İkizdere ilçesinde, 12 yıl önce yaşanan olayda İbrahim Biber (23) hayatını kaybetti. Çalıştığı atölyede iş kazası nedeniyle yaşama veda eden talihsiz gencin babası Nusret Biber, oğlunun iş yerini mahkemeye verdi. 2008 yılında başlattığı hukuk mücadelesinde hayatını kaybeden oğlu ibrahim’in kendisinin ölümünde yüzde 20 kusurlu bulundu. İş yeri sahipleri ise yargılanma sonucunda hem tazminata hem de iddiaya göre hapse mahkum edildi. 

Tazminat Hakkı…

Ancak acılı baba Nusret Biber, karşı tarafından hiçbir ceza çekmediğini öne sürerek, “Benim oğlum vefat etti, suçlular hakkında 2008 yılında açtığım tazminat davasının yargılama sonucu mahkûm olan işyeri sahiplerinin cezalandırılmamasını anlayamıyorum. Ne onlar ceza aldı ne verilen tazminat parası tarafıma ödendi. Oğlum İbrahim sigortalı olarak çalıştığı işyerindeki kazada %20 kusurlu olduğu kararı verilmiş. Bugüne kadar işyeri sahibi ne tutuklandı ne benim tazminat hakkımı verdi” dedi.

Baba Yardım İstedi

Kendisinin Rize’nin İkizdere ilçesi Sivrikaya köyünde ikamet ettiğini söyleyen Nusret Biber,“Mahkeme karar verdiği halde bir kuruş almadık.80 bin liranın üzerinde masrafım oldu. Şirketin üzerine 23 tane icra dosyası vardı. Bizimkisi 24. icra. Ama şirket isim değiştirmiş. Bu icralara para ödememek için mallarını kaçırdı, başkasına devretti. Cumhurbaşkanımdan yardım bekliyorum. Acımız daha da katlanmıştır. Hem çocuğumuzu kaybettik hem de paramızı" ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim