Ankaragücü İle Budama Başlamıştı
 
Geçtiğimiz sezon, ligi şampiyon tamamlayan Galatasaray’ın sadece 6 puan gerisinde tamamlayan Trabzonspor’da o büyük sevincin önündeki en büyük engel hakemlerin yanlı tutumlarıydı. Galatasaray maçları, sezonun ikinci yarısındaki Başakşehir maçı, ilk yarıdaki Beşiktaş karşılaşması ve hatta ligin ilk haftalarında oynanan Ankaragücü maçı..
 
Her Şeye Rağmen Avrupa’da
 
Bu maçların tamamında hakemler tarafından ince ince doğranan Trabzonspor, buna rağmen ligi 4’üncü tamamlayıp Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanmış ve oynadığı Sparta Prag ve AEK karşılaşmalarında rakiplerini saf dışı bırakarak, hem UEFA Avrupa Lig’ine katılmaya hak kazanmış hem de aldığı puanlarla Türk futboluna yarar sağlamaya devam ediyor.
 
Tartışmalı Atama
 
Geçtiğimiz sezonu gerek sakatlıklar gerek sayısız defa direkten dönen toplara ve hakemlere karşı Bordo-Mavililerin göstermiş olduğu performans, saygıyı hak etmişti. Ancak akıllara bir kez daha kuşku düşmesine sebebiyet verecek hamle, TFF ve MHK tarafından hiç gecikmeden geldi. Gençlerbirliği karşılaşmasına hakem Mete Kalkavan’ın atanması taraftarları kuşkuya düşmesine sebebiyet verdi.
 
İşte Maçın Hakemleri
 
Mete Kalkavan’ın orta hakemliğini yapacağı zorlu 90 dakikada, yardımcılıklarını ise Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Onur Öztoprak olacak. Hüseyin Göçek'in VAR hakemi olarak görev yapacağı karşılaşmada Kerem Ersoy AVAR olarak görev yapacak. Yaşanan gelişmelerin ardından Bordo-Mavililerin aklına Kalkavan’ın Trabzonspor karnesi geldi.
 
Karne Kötü
 
Mete Kalkavan bugüne kadar Bordo-Mavili ekibin 11 karşılaşmasını yönetti. Bu karşılaşmalardan Trabzonspor 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Bu karşılaşmalarda Kalkavan 33 sarı kart gösterirken 2 kırmızı kart çıkardı. Mete Kalkavan Trabzonspor ile Gençlerbirliği arasında oynanan 1 karşılaşmayı yönetti. 2015 yılında deplasmanda oynanan karşılaşmayı Trabzonspor 3-1 kaybetti.
 
Gündeme Oturdu
 
Oynanan maçlarda Trabzonspor’un aldığı yenilgilerin yanı sıra hakem Kalkavan’ın da art niyetli yaklaşımlarını akıllarından çıkaramayan Bordo-Mavili renklere gönül veren taraftarların aklına gelen en önemli soru da “Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz” oldu. Sosyal medya üzerinden Türkiye gündemine çıkacak kadar sözü geçen Kalkavan’ın bu maça verilme nedeninin ne olduğu merakla bekleniyor.
 
Geçtiğimiz Sezon Ne Olmuştu
 
Özellikle de Trabzonspor’un geçtiğimiz sezon sezonun henüz 3’üncü maçındaki Ankaragücü deplasmanında oynanan karşılaşmayı yöneten ve Bordo-Mavililerin 2 kez öne geçtiği maçtan galibiyeti kaçırmasının önünde yatan en büyük etken ise Hakem Mete Kalkavan olmuştu. Uzatma dakikalarında hayali bir faul üreten ve kullanılan serbest vuruşla Ankaragücü eşitliği yakalamış son saniyelerde Bordo-Mavililer 3 puandan olmuştu.
 
İşte Kalkavan’ın Trabzonspor Karnesi
 
  1. Trabzonspor      Konyaspor          3-0         8 Aralık 2018
  2. Ankaragücü       Trabzonspor      2-2         25 Ağustos 2018
  3. Konyaspor          Trabzonspor      2-2         21 Ocak 2018
  4. Beşiktaş               Trabzonspor      2-1         5 Kasım 2016
  5. Trabzonspor      Sivasspor            2-3         10 Şubat 2015
  6. Gençlerbirliği     Trabzonspor      3-1         18 Nisan2016
  7. Beşiktaş               Trabzonspor      2-1         5 Kasım 2016
  8. Elazığ spor          Trabzonspor      0-0         29 Mart 2014
  9. Trabzonspor      Erciyesspor        3-1         1 Aralık 2013
  10. Akhisar Trabzonspor      3-0         1 Eylül 2013
  11. Başakşehir          Trabzonspor      2-1         16 Aralık 201
Editör: TE Bilisim