Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinin rövanş maçında Trabzonspor deplasmanda BB Erzurumspor'a konuk oldu. İlk karşılaşmayı 5-0 gibi farklı bir skorla geçen bordo mavililer bu avantajı kullanarak yarı finale sorunsuz geçmek için sahaya çıktı. Türkiye Kupası'nı en son 2009-10 sezonunda kazanan bordo-mavililer 10 yıla dayanan hasretini bu sezon bitirmek isteyen Fırtına zorlu maça hızlı başladı.
 
Karşılaşmanın 9. dakikasında orta sahada kazandığı topun ardından ceza sahasına giren Guilherme uzak köşeye düzgün bir plase vuruşuyla ağları havalandırarak Trabzonspor’u 1-0’lık skorla öne geçirdi. Golden sonra ev sahibi ekip baskısını artırdı ve 18. dakikada Hasan Ayaroğlu'nun uzak köşeye vuruşu Doğan Erdoğan'a da çarpıp ağları havalandırdı.
 
İlk yarının bitimine kadar orta sahada top kapma mücadelesine dönen karşılaşmada Trabzonspor soyunma odasına 1-1’lik skorla gitti. Maçın ikinci yarısına çok hızlı başlayan Bordo-Mavililer 46.dakikada sahneye bir kez daha Brezilyalı yıldız isim Guilherme çıkarak skoru 2-1’e getirdi. Müsabakanın ilerleyen dakikasında zaman zaman Emrah Başsan ve Hasan Ayaroğlu’yla skora dengeyi getirmek isteyen Erzurumspor’a Trabzonspor kaleyi kapatmasını bildi.
 
Müsabakanın 68.dakikasında savunmanın hatasını değerlendiren Abdülkadir parmak maça kaptan olarak çıktığı müsabakada attığı golle skoru 3-1’e getirdi. Kalan dakikalarda skor üretmeye devam eden Bordo-Mavililer, 83’üncü dakikada Bilal’in taşıdığı topu iyi takip eden Sefa skoru 4-1’e getirdi. Trabzonspor elde ettiği galibiyetin ardından adını yarı finale yazdırdı. Trabzonspor’un yarı finaldeki rakibi ise Fenerbahçe oldu.
 
STAT: Kazım Karabekir
 
HAKEMLER: Erkan Özdamar **, Hakan Yemişken **, Bilal Gölen **
 
BB ERZURUM: Kayacan **, Cenk **, Merthan **, Osman **, Yusuf ** (Dk. 72 Ömer Şişmanoğlu **), Jasmin **, Rashad ** (Dk. 33 Emrah **), Batuhan ** (Dk. 46 Mücahit **), Mahamadou Ba **, Hasan **, Pote **
 
TRABZONSPOR: Arda ***, Serkan Asan ***, Da Costa ****, Messias ***, Abdurrahim ***, Hosseini ***, K. Ahmet ***, Doğan *** (Dk. 83 Taha **), Abdulkadir Parmak *** (Dk. 69 Kerem Baykuş **), Guilherme **** (Dk. 50 Sefa ***), Bilal ***
 
GOLLER: Dk. 9 – 46  Guilherme, Dk.  68 Abdülkadir Parmak (Trabzonspor), Dk. 18 Hasan (Erzurumspor)
 
Editör: TE Bilisim