AMilli Takım teknik direktörü Şenol Güneş değerlendirmelerde bulundu.

Şenol Güneş'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bu bir teslimiyet değildir. Oyuncularımın da hala üzüntüsünün var olduğunu görüyorum. Bütün oyuncularla tek tek konuştum. Onların da görüşlerini ve analizlerini almış oldum.

Bu turnuvada asıl karakterimizi gösteremedik. Ama herkes şunu bilsin ki sıradan bir takım değiliz. Eleştirilerin dozunun bu yüzden yüksek olduğunu da görüyoruz, biliyoruz.

Sert eleştirileriniz oldu ama bunları anlıyorum. Biz de içimize sindiremiyoruz. Haklısınız ama sorunu bir kenara atmak yerine nasıl bir yol çizeceğimizi konuşmamız gerekiyordu.

Zaman zaman afyon yutmuş gibi oynadık ama öyle bir takım değiliz aslında. Nereden nereye geldiğimizi iyi biliyorum..

Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'nda yer almak hedefimizdi. İlk hedefimizi gerçekleştirdik. Fakat gruplardan çıkamadık.

"Turnuvanın başında hiçbir sorunumuz yoktu"

Turnuvanın başlangıcına kadar hiçbir sorunumuz yoktu. Belki rehavet denebilir belki de öz güven fazlalığı olabilir.

Oyuncular İtalya maçına iştahlı çıktılar, oyunumuz mahkumiyete döndü. Gol sonrasında oyunda kopmalar fazla oldu. Biz orada ezildik. Bu ezikliği özgüven kaybı olarak düşündük.

Marttaki maçlar bittikten sonra tüm maçların analizlerini ve bireysel analizlerin sonuçlarını oyunculara gönderdik. Bu kadar istediğin sahaya yansımaması oyuncuları da düşürdü. Onlar da kendilerini göstermek istiyordu.

"Yıkılmadık, yıkılmayacağız"

Şartlar ne olursa olsun yıkılmadık, yıkılmayacağız. Dünya Kupası elemeleri var buraya odaklanacağız.

Tekrar sahiplenilen, sevilen bir milli takım olmak için çalışmaya devam etmek zorundayız. Biz bunu sağladık. Bu çocuklar kaybettiği zaman da çocuklarımız. Sorumluluğu ben paylaşırım.

Dünya Kupası'nda 3. olduğumuzda da Dünya futbolunda üçüncü değildik, burada 24 takım arasında 24. denince de 24. takım olmuyoruz.. Biz yerimizi arayan bir takımız.

"Bu turnuvaya travma olarak bakmayacağız"

Konuşup tartışalım ama bunu yaparken yaralamayalım. Kimsenin eleştiri hakkını elinden alamayız. Ortak düşünce ve çalışmayla yola devam etmeliyiz. Oyunumuzu ileriye taşıyacak seviyemiz var. Yaralamak yerine, yaraları sarmak ve zirveye çıkmak istiyorum.

Yetkimizi, sınırlarımızı ve sorumluluklarımızı hep bildik. Ancak hatalarımızdan ders alıp sıçrayacak gideceğiz. Bu turnuvayı bir yol gösterici olarak göreceğiz, travma olarak bakmayacağız.

Başarı için daha çok konuşulması ve tartışılması gereken bir dönem. Finalde olmayan Fransa, Portekiz, Belçika, Hollanda gibi takımlara baktığımızda bizim de olmamamız normal. Bunu başarabilmek için ne yapılması gerektiğini konuşmamız gerekiyor.

Editör: TE Bilisim