Düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Asbaşkan Mehmet Yiğitalp, Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu, Başkan Yardımcısı ve Mali Sayman Emin Kahraman katıldı.

Uğurcan gerçeği
 
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fransa ekibi Rennes’in Uğurcan Çakır için resmi teklifte bulunduğunu doğruladı. Başkan Ağaoğlu, “Bizim Uğurcan Çakır için belinlediğimiz bir taban ücret var. Ancak Rennes henüz bizim belirlediğimiz rakama ulaşmış değil. Doğal olarak görüşülen bir ortam yok. Bizim belirlediğimiz ücret doğrultusunda Rennes’in bir geri dönüşü olmadı” ifadelerini kullandı.

 
Vitor Hugo neden olmadı?
 

Savunma hattını güçlendirme adına uzun zamandır girişimlerde bulunan Trabzonspor yönetimi, scout ekibinin önerisiyle gündeme alınan Brezilyalı stoper Vitor Hugo ve kulübü Palmeiras ile her konuda anlaşmaya varmıştı. Ancak harcama limitleri ve kulübün mali yapısı dikkate alındığında bu transferden vazgeçildi. Başkan Ahmet Ağaoğlu, “Hugo izleme ekibinin önerdiği, teknik heyetin onayladığı ve sol tarafımda oturan (Ertuğrul Doğan) arkadaşın reddettiği oyuncu. Vergisiz 10 milyon Euro, vergilerle net maliyeti 15 milyon Euro. Sol tarafımdaki arkadaş (Ertuğrul Doğan) söyledi ve 'Ödeyemeyiz' dedi. Dolayısıyla gündemde değil. Trabzonspor’un ödeyebileceği maksimum rakam 1,5 milyon Euro’dur. Bizim 15 milyon Euro üzerinde kadro oluşturma şansımız yok” dedi.
 
Borcu sabit tuttuk
 
Kulübün borç yapısıyla ilgili bilgilendirme yapan Başkan Ağaoğlu, “Göreve geldiğimiz günden bu yana borcu 980 milyon TL sabit tuttuk. Sörloth buna dahil değil. Sörloth’tan gelen 11 Milyon Euro ile borcu yaklaşık 900 Milyon TL’ye indirdik. 2 sene önce devraldığımız yerdeyiz. Bu süreçte 1,1 Milyar TL ödeme yaptık. Önümüzdeki hafta imzalayacağımız yeniden yapılandırma ile borcu 2 yıl ödemesiz 9 yıla yayıyoruz Trabzonspor Kulübü, 130 milyon TL ödeme ile borçların tamamından kurtulmuş olacak. Bu güne kadar oyucu satışlarından toplam 44 milyon Euro’luk gelir elde ettik” dedi.
 
UEFA’dan gelen Avrupa’dan 1 yıl men cezasıyla ilgili de detayları açıklayan Başkan Ağaoğlu, “2009-10-11 yıllarındaki ihlallerden dolayı UEFA’nın bir uyarısı vardı. Muharrem Usta döneminde 16-17-18 yılları için bir anlaşma yapıldı. Söz konusu üç yılda toplam 4 Milyon Euro açık verilmesine dair anlaşma yapılmasına rağmen 110 Milyon Euro açık verilmiş. Ortada 65 Milyon Euro’luk bir fark oluştu. Bizim dönemimizde de bizzat savunmayı ben yaptım. Ancak Muharrem Usta'dan tahsil ettiğimiz para 5 milyon Euro, vergi affı ve Sermaye artırımı konusunu realist bulmadılar.
 
Özellikle vergi borcunuzun yüzde 92’sinin silinmesini anlamsız bulmadılar. Bizim yaptığımız sermaye artırımı da UEFA’nın mali yıl tablosuna yetişmediği gerekçesi ile kabul edilmedi. Şunu da söyleyeyim. Ceza almamız için UEFA’ya Türkiye’den bazı kulüpler büyük baskı yaptılar. Bunu UEFA yetkilisi bizzat bana söyledi. Bir de olayın şu tarafı var. UEFA bizim dosyadan önce Milan ve Manchester City’den büyük bir gol yedi. Bir gol de Türkiye’den yeseydi UEFA’nın işlerliği büyük yara alacaktı. Türkiye’ye ceza vermeyi daha kolay buldular. Bize haksızlık yapıldığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
Şike süreci ile ilgili Zeus örneği!
 
Fenerbahçeli eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen’in geçtiğimiz günlerde programda 2010-11 sezonu ile ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili sorulan soruya Başkan Ağaoğlu şu yanıtı verdi; “Bir kupanın başka kulübünün müzesinde olması o kupanın sahibinin Trabzonspor olduğu gerçeğini değiştirmez. Bunu kimse değiştiremez, istediklerini söylesinler. 2010-11 Şampiyonluğu kupası Trabzonspor’undur. Almanların Türkiye’den kaçırdığı Zeus Sunağı ile 2010-11 sezonundaki şike sürecinin ne farkı var. Bizim tarihi eserimiz Almanların müzesinde sergileniyor.”
 
Sözleşme detayı
 
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yeni transferler Benik Afobe ve Lewis Baker’in sözleşmelerinde yer alan madde ile ilgili detay paylaştı. Ağaoğlu, “Benik Afobe ve Lewis Baker’in sözleşmelerinde geride kalan maçların %50’sinde oynamaması halinde takımları tarafından geri çağrılma maddeleri bulunuyor. Biz de artık kiralık gönderdiğimiz oyuncularla ilgili bu maddeyi de yürürlüğe koyduk. Kiralık gönderdiğimiz oyuncular maçların yüzde 50’sinde oynamadığı taktirde ara dönemde oyuncuları geri çağıracağız” dedi.
 
 ‘Şampiyonluğun en güçlü adayıyız’
 
Geride kalan sezonu ikinci bitirdiklerini, Ziraat Türkiye Kupası’nı aldıklarını hatırlatan Başkan Ahmet Ağaoğlu bu sezon da şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduklarını söyledi. 5 Ekim’de sona erecek transfer dönemine kadar iki oyuncu daha almayı planladıklarını ifade eden Ağaoğlu, “Trabzonspor şampiyonluğun en büyük ve en önemli adaylarından biri olarak sezona başlamıştır. Transferde kalan sürede bir iki bölgeye daha takviyeler yapılacak” dedi.

Batmanın eşiğinden döndük
 
Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, daha önce yapılandırılan kulüp borcunun yeniden yapılandırılmasıyla ilgili anlaşma yaptıklarını söyledi. İki yıl anapara ödemesiz toplam 9 yıllık yeni bir anlaşma yaptıklarını ifade eden Doğan, “Eşit taksitli sistemde yapıldı. Baktığımız zaman 9 yıllık süreç, bu sürecin yönetimler tarafından takip edilmesi lazım. Bizi bağlayan bir süreç değil bundan sonraki süreç önemli. Faiz kotasına göre yıllık olarak değişecek, şu an sabit ama her yıl TEFE, TÜFE oranında artış olacak. Gelen yönetimlerin de bunu takip etmesi ve uygulaması gerekiyor. Yapamayacağı transferlerin altına girmememsi lazım. Şunu net olarak söylemem gerekir, biz batmanın eşiğinden döndük. Bundan sonraki süreçte bu işe herkesin sahip çıkması gerekiyor. Geldiğimiz noktada sorunlarımız düzeldi dikebiliriz artık” dedi.
Editör: TE Bilisim