Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Kulüpler Birliği Başkanlığı görev süresinin sona ermesinin ardından Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı seçildi.

Öncelikle Türk futbolunun en sıkıntılı sürecinde Kulüpler Birliği başkanlığı yapan ve sorunları çözme yolunda Sayın Ahmet Nur Çebi’ye ve bir dönem önceki başkan Mehmet Sepil’e çok teşekkür ederim. Türk futbolu çok sıkıntılı bir sürecin içinden geçiyor. Kulüplerin sorunları büyük. Ekonomik, sportif ve idari sorunlar var. Önemli bir bölümü pandemiden kaynaklı. Sportif ve ekonomik sorunları ivedilikle çözmemiz gerekiyor. Yapmış olduğumuz Genel Kurul’da da bütün kulüp başkanlarının ortak isteği doğrultusunda bugün itibarıyla yaşamış olduğumuz sorunları kaleme alan mektubu TFF’ye ileteceğiz. Bütün kulüplerimizle bir araya gelip bu sorunları aşacağımıza inanıyorum.

Bir önceki yönetim kurulu toplantısında bu görev teklif edildiğinde söyledim bir an önce ivedikle profesyonel bir yapıya geçilmesini gerektiğini söyledim. Süper Lig’in, A.Ş olması konusunda 21 kulübümüzün de onayını aldık. Kulüplerimizi yönetmeye fahri bir görev olarak geliyoruz. Kulüplerimizin ortak sorunu olarak TFF’ye ulaştıracağımız mektup ve kulüplerimizin AŞ olma yolundaki adımlarımızı ivedilikle atacağız.

Bugün TFF’nin aldığı bir kararda Kulüpler Birliğinin ortak imzası da olması gerekiyor. Kulüplerimizin gelirinde yüzde 60-70 oranında bir gerileme var. Finansal yapılanma hem Kulüpler Birliği özelinde ve Türk sporu genelinde ivedilikle hayata geçirilmesi gereken zaruri adımlar gerekiyor.

Trabzonspor Kulübü Başkanı olmak bir onur. Kulüpler Birliği Başkanı olmak diğer 20 kulübün göstermiş olduğu güvene layık olmak. Onlarında bu güvenlerine layık olmak hem Türk sporu adına büyük bir sorumluluk ama benim için onurların en büyüğü Trabzonspor Kulübü başkanlığıdır.

Editör: TE Bilisim