BÖYLESİNE GÜNLERDEN İLK DEFA GEÇMEDİK

Trabzonspor’un Haziran ayı Divan Genel Kurulu, COVID-19 tedbirleri kapsamında salon toplantısı şeklinde gerçekleştirildi. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan toplantıda, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı, Trabzonspor Yönetim Kurulu yer aldı. Genel Kurulda açıklamalarda bulunan Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, camiaya birlik mesajı verdi. “Trabzonspor ilk defa böyle günler geçirmiyor” ifadelerini kullanan Sürmen, “Bordo-Mavili takımımız her şampiyonluğa oynadığı dönemde böylesine bir takım ayak oyunlarına şahit olduk. Bu sürece baktığımızda hep bizi başarısız kılmak isteyenlerin arzu ettiği sonuçla kalmıştır.
 
KAOSA GİRMEMELİYİZ

Sürmen, “95-96 2010-11’e bakıyoruz şampiyonluk olamamışız kaosa girmişiz. Bu defa şampiyonluk için elimizden geleni yapmalıyız. Şampiyonluk gelmiyorsa kaosa girmemeliyiz, eski başkanlar taraftarlar olarak bir plan hazırlamalıyız. Bu noktalara nasıl geldi bu takım bunu düşünmek zorundayız. Bugün Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş yeni yapılanmaya geçti. Yeniden yapılanma demek 2 sene şampiyonluğa oynamamak demektir. Biz ise bu durumu Başkan Ağaoğlu ile gerçekleştirmiştik. Hem de UEFA’nın Federasyonun taahhüt istediği noktayı tüzükle gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.
 
2 YILDA 10 BİN 689 KİŞİNİN ÜYELİKLERİ SİLİNDİ

Üye iptali konusuna da değinen Sürmen "2019- ve 2020 yılında 10 Bin 689 üye 2 yıl üst üste borcunu ödemediği için silinmiş. Ama itiraz edenlere baktığımızda çok az. 10 kişi itiraz etmiş sadece. Bu tüzüğü değiştirmenin ne kadar doğru olduğu karşımıza çıkıyor. Tüzük değişikliğine rağmen, Aidatlarda artışa rağmen taraftarlarımız sadakatle aidatlarını yatırıyorlar. Ekonomik kriz nedeniyle tüzüğe eklenecek bir madde ile aidatların bir ya da iki yıl dondurulmasının iyi bir şekilde karşılanacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
 
SÜREÇ YENİ BAŞLAMIŞTIR

Divan Genel Kurulda açıklamalarda bulunan Başkan Ahmet Ağaoğlu 2+1 kupa hedeflerinden kesinlikle vazgeçmediklerini vurguladı. Trabzonspor'un şampiyonluk yarışında ilerleyen yıllarda da devamlı mücadele eden bir yapıda olması için uğraş verdiklerini anlatan Ağaoğlu, "Süreç Trabzonspor açısından başlamıştır. Trabzonspor bu sene de dahil olmak üzere hem kupada hem ligde hem de önümüzdeki yıllarda bu zirve mücadelesini sürekli hale getirebilecek bir yapıya tamamen her şey dört dörtlük olmasa da yüzde 90 oranında oturmuş durumdadır" ifadelerini kullandı.
 
KUTSAL BİR MÜCADELE

Trabzonspor sevgisinin önemli olduğunu söyleyen Ağaoğlu, bordo-mavili camiaya hitaben seslendi ve kutsal bir mücadele verdiklerini dile getirdi.  Ahmet Ağaoğlu, “Eğer bu kulübü canınızdan öte seversiniz bu kulüp sıkıntıları yaşamaz. Canınızdan öte severseniz, kendi kişisel düşünceleriniz veya özel hayatınızın önüne çekerseniz, bu sevgi bu kulübün sıkıntıları yaşamasının önündeki en büyük engeldir. Trabzonspor bizim için candan ötedir. Yüklenmiş olduğumuz sorumluluk da bu kulüp için canından vazgeçen, hayatına son veren insanların olduğu taraftarın, camianın sorumluluğudur. Bu uğurda yapılacak mücadele de kutsal bir mücadeledir" diye konuştu.
 
3 KUPAYA DA TALİBİZ

Ligin iptal edilmesi adına bir taleplerinin olmadığını anlatan Ağaoğlu, hedefleri hakkında da konuştu ve Trabzonspor'un 3 kupaya talip olduğunun altını şu sözlerle çizdi:  "Avrupa'daki diğer büyük ligler gibi Süper Lig'in de oynanacağını biliyorduk. Lige verilen arada lider olmamıza rağmen, lig iptal edilsin demedik. 3 kupada hedefe yürüyen bir takımız. 40 yıllık süreç içerisinde 3 kupada hedefe yürüyoruz, heyecanlıyız.
 
CAMİAYA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bu kadar büyük bir sorumluluğu yüklendiğiniz anda ve hedefe yaklaştığınız anda azami gayretle, dikkatle en az hatayı yapmaya çalışıyoruz. Geceler uykusuz geçiyor mu? Geçiyor. Bazen saatler geçmek bilmiyor. Her şeyin ötesinde şahsım adına böyle bir süreç içerisinde böyle bir görevde bulunuyorum. Bizlere de bu görevi tebliğ eden Trabzonspor camiasına, taraftarlarına ve genel kuruluna da şükranlarımı arz etmek istiyorum."
 
BAŞARIYA YÜRÜMEMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ

Ahmet Ağaoğlu, mücadele ettikleri rakiplerine de göndermelerde bulundu. Ağaoğlu, başarılarının birilerini rahatsız ettiğini ifade etti. Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu, "Herkesin gözü üzerimizde. Çok erken ayağımızın takılması bekleniyordu, bunu futbolcularımız üzerinden yapmaya çalışıyorlardı. Teknik heyet üzerinden yapmaya çalıştırlar, farklı unsurları devreye sokarak yapmaya çalıştırlar. Elde etmiş olduğumuz başarıları gelmiş olduğumuz noktayı farklı birimlerle iliştirmeye çalıştılar ama güneş balçıkla sıvanmaz. Netice itibarıyla öyle bir noktaya geldik ki bunların hiçbirinin gerçeği yansıtmadığı görüldü. Trabzonspor'un bileğinin gücüyle, kendi doğrularıyla, ahlaki değerlerle, futbolun ve sporun doğrularıyla bu noktaya geldiği ve başarıya doğru yürüdüğü gerçeği de doğal olarak bir takım kesimleri rahatsız etti" dedi.
 
ONLARIN YERİNDE OLSAM BEN DE RAHATSIZ OLURDUM

Bu arada Ahmet Ağaoğlu, rakiplerine bütçe/performans göndermesinde bulundu. Ağaoğlu, "Geçen gün bir TV kanalında söylemiş olduğum şey neydi? Bunların yerinde olsam ben de rahatsız olurdum. Açık ve net söyleyeyim. Bir kulüp düşünün ki vermiş olduğu şampiyonluk yarışında şampiyonluğun en büyük adayı, kupanın finalisti 16.5 milyon Euro'luk bütçesiyle kendisinden 3,4,5,6 kat fazla bütçelerle oluşan takımlarla mücadele ediyor ve onlardan çok daha başarılı bir konumda. Eğer oralarda olsaydım bunlardan ben de rahatsızlık duyardım. En azından kendi adıma rahatsızlık duyardım. Neden ben yapamıyorum da Trabzonspor yapıyor, çünkü Trabzonspor farkı bir takım ve işin doğrusunu yapmaya çalışıyor" açıklamasını yaptı.
 
SORUMLULUK MESAJI...

Camia adına bir yükümlülük altına girdiklerini söyleyen Ağaoğlu, Trabzonspor'a hizmet etmiş insanlara saygılarından ötürü mücadelelerine güçlü bir şekilde devam edeceklerini belirtti.  Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu, "Bizim yönetim olarak da yapmaya çalıştığımız şey; bu bayrağı bu noktaya kadar getiren, bu kulübe geçmişte hizmet etmiş olan kurucu üyelerimizin, saygıdeğer başkanlarımızın ve aramızdan ayrılan kurucu üyelerimizin, başkanlarımızın hatıralarına ve emanetlerine sahip çıkmak. Yaptığımız şey; bu coğrafyada takıma gönül vermiş, ülkenin çeşitli yerlerinde olmasına rağmen o insanlara saygımızdan ve o saygıdan ötürü de omuzlarımıza yüklemiş olduğu sorumluluklardan kaynaklanmaktadır" ifadelerini kullandı.
 
ALANYASPOR MAÇI HAKKINDA

Ahmet Ağaoğlu, gergin geçen Alanyaspor maçı hakkında da konuştu. Ağaoğlu söz konusu sürecin konsantrasyonlarını bozmadığını aksine kendilerini kamçıladığını şu ifadelerle dile getirdi: "Alanya maçıyla birlikte yaşamış olduğumuz bir süreç var. Alanya maçında yaşadığımız puan kaybı ve oyuncularımızın üzerinde yaratacağı psikolojik baskının takip eden maçlara yansıyacağı yolunda bir düşünce vardı. Ben 35-36 gündür bu tesislerdeyim. Neredeyse 24 saat hocalarla ve oyuncularla birlikteyiz. 'İyi ki böyle bir şey oldu ya da iyi ki o 2 puanı kaybettik' demiyorum ama şu anda takımı, oyuncuları, teknik heyetimizin olduğundan daha fazla artı motive olmuş olduğunu çok açık ve net sizlere söyleyebilirim. Psikolojik ve olumsuz bir baskı olarak nitelendirebilecek herhangi bir şey söz konusu değil. Oyuncuların morali yerinde."
 
ŞAMPİYON OLACAĞIMIZDAN ENDİŞEM YOK

Trabzonspor'un 1 numaralı ismi şampiyonluk hedefleri olduğunun altınız çizerken, teknik heyet ve futbolculara duydukları güveni dile getirdi.  Ağaoğlu, "Hem kupada finalistiz, hem de ligde 6 maçımız var. Alanya maçının bu bağlamda gerçekten zor geçeceğini biliyorduk, bir takım farklı unsurların bu şekilde devreye gireceğinden de beklentimiz vardı. Ama bu kadar aşırı olacağını beklemiyorduk. En önemli maçtı. Bizim vermiş olduğumuz mücadeleyi özellikle Başakşehir açısından baktığımız zaman, biz onları takip ediyoruz. Bizim oynadığımız takımlarla bizim rakipler de oynayacak. Oynayacağımız 6 maç sonunda takımımızın ligi zirvede şampiyon olarak bitireceğinden en ufak endişemiz yok" diye konuştu.
 
UEFA AÇIKLAMASI YAPACAKKEN TOPLANTI BASINA KAPATILDI

Öte yandan Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor'un UEFA ile yaşamakta olduğu süreç hakkında açıklama yapılacakken kapalı oturum talep etti. UEFA ile ilgili konuşmaların olduğu bölüm basına kapatıldı. Hatırlanacağı gibi UEFA'dan Trabzonspor'a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verilmişti. Trabzonspor, UEFA'nın men kararı sonrası konuyu Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşıdı. Bordo-mavili yönetim, men cezasının kaldırılacağına inanıyor.

 
Editör: TE Bilisim