Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, TFF'nin Olağan Kongresi'nde yaptığı açıklamada ''Tarlada çalışan biz, ürünümüzü pazarlayan siz. Bir kereye mahsus, iki kereye mahsus indirim yapılabilir. Ama bunun böyle devam etmeyeceğini toplantılarda ifade ettik.Yüzde 25 peşinimizi 15 Ağustos tarihine kadar istiyoruz. Pandemi oldu indirim, enflasyon oldu indirim, kur arttı indirim. İndirim indirim indirim. Kendi ticari başarısızlıklarının bedelini ülke futboluna ödetemezler." ifadelerini kullandı.

YAYINCI KURULUŞA SERT YANIT!

Ahmet Ağağolu ''Algı oluştu. Şimdi şöyle: Fazla hesaplara detaylara ve eleştirilere girmeden, tarlada çalışan biz, ürünümüzü pazarlayan siz. Bir kereye mahsus veya iki kereye mahsus indirim yapılmış olabilir. Biz kapıyı sonuna kadar açtık. Sonuna kadar böyle gidecek anlamının çıkmadığını, bunun ifade etmediğini sürekli yapılan toplantılarda ifade ettik. Şurada alt liglerin kulüp başkanlarının, ne tür sıkıntılar içinde olduğu aynı zamanda, Süper Lig Kulüpleri, Anadolu Kulüplerinin gelirlerinin yüzde 60 - 90’ı ki Ali Koç Başkanım da ifade etti. Naklen yayın gelirinden kaynaklandığını düşünürsek, bir kaç kulüp başkanımızın özellikle Sivas Kulübü Başkanımızın parayı kasada görmeden transfer yapmadığını hepimiz biliyoruz. Takdir ediyorum kendisini. böyle bir sıkıntının yaşandığı yerde, her şey güllük gülistanlık yüzde 25’imizi bu ayın sonuna kadar, 15 Ağustos tarihine kadar istiyoruz. Bununla alakalı fazla tartışma yaratmak istemiyorum. Ciddi sakıntı vardır. Yayıyncı kuruluşla alakalı çok ciddi sıkıntı vardır. Pandemi oldu, indirin, enflasyon oldu indirim, kur arttı indirim.. İndirim, indirim, netice itibariyle baktığımızda TMSF’deyken 2 milyon 300 bin civarı olan abone sayısı bugün 1 milyon 300 binlere düşmüş durumda. Kendi ticari başarısızlıkların bedelini ülke futboluna ödetemezler. Benim söyleyeceğim bu kadar Kulüpler Birliği Başkanı olarak.'' ifadelerini kullandı.

YABANCI KURALI!

Yabancı kuralı ile ilgili açıklamalarda bulununan Ahmet Ağaoğlu ''Volkan Can çok net olarak ifade ettiler. Şu an önümüze gelecek kurulların yapısının değişmesiyle alakalı olarak, statü değişikliğinde 3. 2. ve 1. lig kulüplerinin gösterdiği destek her türlü takdirin üzerindedir. 9 günlük bayram süresince herkesin tatilde olduğu bir dönemde Hukuk Kurulları ile birlikte sürekli olarak İstanbul’da toplantı halindeydik. Bugün bu değişikliğin, bu hale gelmesi, hazır hale gelmesi ve gündeme yetiştirilmesinde takındıkları tavır, gösterdikleri çaba, Türk futbolunda bir anlamda önemli bir kilometre taşıdır. Sıkıntılarımızda birlikte değiliz. Onların sıkıntısı bizim, bizim sıkıntılarımız… Futbol ailesinin genel sıkıntısı hepimizin problemleridir. Bu problemleri birlikte çözmek durumundayız.'' ifadelerini kullandı.

FEDERASYON İLE GÖRÜŞÜYORUZ...

Rezerv lig ve tüm sorunlar için federasyon ile görüştüklerini ifade eden Ahmet Ağaoğlu ''Sorunlarımızı bugün burada kurullarla alakalı, problemi çözmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu konuda TFF’nin sayın Başkanı Nihat Özdemir’in ve yönetim kurulunun gösterdiği irade, yaklaşım, problemlerin çözümü anlamında ileriye dönük olarak devam edeceği inancımı içimde muhafaza ediyorum. Türk futbolunun problemlerini, futbol ailesi ve futbolun paydaşları çözer. Bunun haricinde hiç bir iradenin bizim irademiz üzerinde bir güce sahip olamayacağı açık net ifade etmek istiyorum. Önemli sıkıntı olarak, gündeme getirdiğimiz yayıncı kuruluşla yaşanan sıkıntılar, kurulların atama ve işleyişi ile ilgili sorunlar ki bu sorunu inşallah bugün halleniyoruz. Kulüp lisans ve finansal Fair Play talimatlarında yaşamış olduğu sorunlar… Ve yabancı oyuncu sınırlaması. Konu konuşuldu, tartışıldı. Aslında saatler sürece tartışmadır. Bizim görüşümüz şu: Yerli oyuncuyu, yabancı oyuncuyla rekabet edebilir düzeye taşımadıktan sonra konulan sınırlamalar 1960 - 70’lerde konulan ithalat yasağının bir fark versiyonu olmaktan öteye geçemez. Biz yerli oyuncuyu, yabancı oyuncuyla mücadele edilir düzeye, direncini arttırmadıktan sonra gençlerimizi konulan yasağın hiç bir faydası olmayacaktır. Rekabet edebilir düzeye geldiğimizde yasak koymaya ihtiyaç olmayacaktır. Bununla alakalı, 2 yıldır öneri getiriyoruz. Rezerv lig dedik, B ligi dedik, farklı versiyonlar da öne sürdük. Bunların alt yapısı yapılmadan, sağlıklı bir alt yapı sistemi oluşması ve gençlerimizin rekabet edebilir, mücadele edebilir düzeyi yüksek bir ligde oynamayan yabancı oyuncularla rekabet etmesi mümkün değil. Bu konuyla alakalı federasyonla hala görüşürüz.'' açıklamasını yaptı.

ALTINORDU MODELİ... 

Ahmet Ağaoğlu, Türk futbolunda Altınordu modelini beğendiğini ifade ederek ''Altınordu Kulübü Başkanımız Seyit Başkanımızın yaptığı sunum, bu işin alt yapısı aslında. Bu işin temeli. Gençlerimizin mücadele anlamında önünü açmakta, TFF’nin görevi. Model, son derece başarılı. Olması gereken model. Büyük kulüplerimizin çoğu tarafından uygulanan bir model. Ama mücadele anlamında, direnç anlamında gençlerimizin önünün açılması federasyonun asli görevi. İsmi U19 Gelişim Ligi. Ama aynı yaş grubunda ki oyuncular bir biriyle mücadele ediyorlar. Eşyanın tabiatına aykırıdır bu. Direnç artmadıkça, mücadele artmadıkça gelişimi sağlamak mümkün değil. Avrupa’da bunun örnekleri var. Hollanda’da, Belçika’da, Portekiz’de, İspanya’da, İngiltere’de istedikten sonra her yerde var. Ama bunlar yapılmadan uygulamaya konulan yabancı yasağı da maalesef, az önce söylediğim gibi 1960 - 70’lerin ithalat yasağının ötesine geçmez.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim