TRABZONSPOR CAS’A GİDECEK

Trabzonspor’a UEFA’dan şok bir haber geldi. Bu sezon Süper Lig’de şampiyonluğa koşan ve önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde boy göstermenin hesaplarını yapan Bordo-Mavili ekip, finansal sorumluluklarını yerine getirmediği gerekçesi ile UEFA tarafından Avrupa’dan bir yıl men edildi. Cezanın 2020-21 veya 2021-22 sezonunda Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmesi durumunda yürürlüğe gireceği öğrenildi. Bordo-Mavili ekip, bu kararla ilgili Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) giderek kararın bozulmasını isteyecek.
 
KİMSE MORALİNİ BOZMASIN

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun kararla ilgili ilk açıklamaları şöyle oldu; “Kimse moralini bozmasın, biz UEFA ile yaptığımız anlaşmaların gerekliliklerini yerine getirdik. Aşılamayacak bir sorun değil. Bu kararla ilgili CAS’a gideceğiz” ifadelerini kullandı ve cezanın kaldırılacağına olan inancını dile getirdi. Bu sezon mali tablolarını geçtiğimiz günlerde duyuran Trabzonspor, 23 milyon lira kar açıklamıştı. Bordo-Mavili ekip, Muharrem Usta başkanlığı döneminde ki finansal sorunlardan ötürü 5 Temmuz 2019’da UEFA’ya savunma yapmıştı. Söz konusu cezanın 2016 döneminin devamının olduğu belirtildi
 
BU İŞTE BİR İŞ VAR!

Korona virüs salgını sürecinde birçok Avrupa devi ekonomik olarak sıkıntılı süreçten geçerken alt yapısına verdiği önemle öne çıkan Trabzonspor’un ekonomik anlamda sıkıntı yaşamadığı bu süreçte Avrupa’dan men kararı almasına anlam verilemedi. 12 Haziran’da liglerin yeniden başlayacak olması ve Şampiyonluğun en güçlü adayı olan Trabzonspor’un dış güçler tarafından engellenmesi adına bir operasyonla karşı karşıya olabileceği belirtiliyor. Ancak  tüm bu engellemelere rağmen Trabzonspor Kulübü cezanın kalkacağına ve şampiyon olup Şampiyonlar Ligi’ne gidileceğine inanıyor.
 

 
 
 
Editör: TE Bilisim