Arsin Platformu Kurucusu ve Arsin Belediye Meclis Üyesi iş insanı Oktay Acar Akkuyu Nükleer Santralinin ülkemiz için stratejik bir yatırım olduğu belirtti.

Acar yaptığı açıklamada, “Böyle güzel ve köklü bir yatırımı tasarlayan, yatırımını yapan, projelendiren herkese teşekkür ederim. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan olmak üzere, enerji bakanlarımıza ve hükümetimize böyle bir yatırımın hayata geçirilmesi için verdikleri büyük destekten dolayı teşekkür ederim” dedi.

GURUR DUYDUM

İş insanı Acar “Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, Akkuyu NGS'nin yüksek teknolojiye sahip Türk ve Rus uzmanlar tarafından tasarlandığını vurguladı. Acar yaptığı açıklamada, “Ülkemizin bekası için gerekli bir yatırım. İnşa edilen nükleer santralin önemli aşamasını tamamlayan profesyonellikleri ve mükemmel çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Burada yetkililerden bize verilen bilgiye göre ilimiz ve ilçemizden birçok arkadaşımıza çalışmakta. Bu ayrıca bizi memnun etmiştir. Bu projede emekleri olan arkadaşlarla sohbet etme imkânı bulduk. Çaylarını kahvelerini içittik. İlçe insanımız bu büyük projede çalıştıkları ve emek verdikleri için teşekkür ederim. Rus Şirket çalışanları temsilcisi Özen Kefelioğlu’na da çalışanları ve aileleri adına teşekkür ederim. Onların emeklerini, gayretlerini, samimiyetlerini ve beraberliklerini gördüm. Başta Özen kardeşim olmak üzere onlarla gurur duydum. Ülkemizin güçlenmesi için 7/24 hiç yorulmadan çalıyorlar. Sizlere bu emeklerinizden dolayı teşekkür ederim”

‘’BİZE HER YER TRABZON’’

“Santral inşaatında çalışan hemşerilerimiz Trabzonspor’umuzun şampiyonluğunu burada gururla kutlamışlar. Bize her yer Trabzon olduğunu ispat etmişler. Rus yöneticiler büyük bir organizasyona imza atmışlar. Tesis içinde yapılan kutlamalar renkli görüntülere sahne olurken, tesisinin yüksek kesimine ise 10 metre genişliğinde 50 metre uzunluğunda Trabzonspor bayrağı asılmış. Burada takımızın şampiyonluğu diller destan bir şekilde kutlanmış.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim