İlk Yarı Neler Kaçtı Neler
 
Trabzonspor, Süper Toto Süper Lig’in 33’üncü haftasında taraftarının önünde Beşiktaş’ı konuk etti. Zor da olsa üçüncülük şansı için Beşiktaş karşısına galibiyet parolası ile çıkan Bordo-Mavili ekip, müsabakaya fırtına gibi başladı. İlk dakikalardan itibaren Beşiktaş kalesini ablukaya alan Fırtına, Nwakaeme, Yusuf, Sosa ile ilk 45 dakikada gole yaklaşan isimler oldu. Müsabakanın 45.dakikasında Burak Yılmaz’ın mutlak pozisyonunda Uğurcan Çakır gole izin vermedi. İlk 45 dakika golsüz eşitlikle sona erdi. Müsabakanın ikinci yarısına da Trabzonspor fırtına gibi başlayan taraf oldu.
 
Novak Ve Yusuf Yazıcı

 
53.dakikada Abdülkadir Ömür, Messivari ceza sahasına girdi, çizgiden arka direğe ortaladı. Arka direkte bekleyen Çek sol bek Novak’ın kafa golü ile Trabzonspor, Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçti. Müsabakanın 74.dakikasında ceza alanı içinde yaşanan karalbolde top Kagawa’nın önünde kaldı. Japon oyuncunun vuruşunda top filelerle buluştu ve skor 1-1 oldu. 78.dakikada Yusuf Yazıcı’nın vuruşunda top direkten geri döndü. Yusuf Yazıcı bu kez 79.dakikada Karius’u mükemmel avladı ve Trabzonspor’u 2-1’lük üstünlüğe taşıdı.    
 
STAT: Şenol Güneş SK MP
 
HAKEMLER: Fırat Aydınus**, Aleks Taşçıoğlu**, Süleyman Özay**
 
TRABZONSPOR: Uğurcan****, Pereira****, Hüseyin Türkmen****, Hosseini****, Novak****, Abdulkadir Parmak**** (Dk.86 Amiri**), Jose Sosa****, Abdülkadir Ömür****, Yusuf Yazıcı**** (Dk.90+4 Murat Cem*), Nwakaeme****, Rodallega**** (Dk.85 Ekuban**)
 
BEŞİKTAŞ: Karius**, Adriano* (Dk.46 Kagawa*), Vida**, Mirin**, Caner**, Atiba**, Medel* (Dk.46 Necip*), Quaresma*, Ljajic*, Güven* (Dk.86 Lens*), Burak Yılmaz*
 
GOLLER:
Dk.53 Novak, Dk.79 Yusuf Yazıcı (Trabzonspor), Dk.74 Kagawa (Beşiktaş)
 
SARI KARTLAR: Caner, Mirin (Beşiktaş), Yusuf, Sosa, Amiri (Trabzonspor)
 
Editör: TE Bilisim