Önceki gün Ankaragücü deplasmanında Hakem Göçek ve ekibi sayesinde hanesine 3 puan yazdırarak liderlik koltuğunda oturan Başakşehir’den koltuğu devralmak isteyen Trabzonspor’da Alanyaspor maçının hazırlıkları sona eriyor. 

Türkiye Kupasında adını finale yazdıran ve ligde de Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor, 12 maçtır yenilmiyor. Son yenilgisini 16 Aralık 2019 sahasında Denizlispor karşısında 2-1'lık skorla alan bordo-mavililer söz konusu tarihten beri oynadığı 12 maçta 9 galibiyet 3 beraberlik elde etti.
 
Bu sezon özellikle de deplasmanda ortaya koyduğu başarılı futbol ve aldığı puanlarla dikkat çeken Bordo-Mavililer Alanya karşısında da bu istatistiğini sürdürmek istiyor. Son 16 sezonun en iyi dış saha istatistiklerini yakalayan bordo-mavili takım ligdeki tek dış saha yenilgisini 23 Eylül 2019'da Sivasspor karşısında 2-1'lık skorla almış ve o günden bugüne bileği bükülmemişti. 

Zorlu bir maça çıkacaklarını dile getiren ve futbolcularını uyaran Teknik Direktör Hüseyin Çimşir, “Sahada herkesin 2 kişilik oynamanızı istiyorum. Henüz kupa kaldırmadık. Rehavetten uzak işimize odaklanmaya devam etmeliyiz” dedi. 
 
Editör: TE Bilisim