ATILACAK ADIMLAR DEĞERLENDİRİLDİ

UEFA, gelen 1 yıllığına Avrupa kupalarından men cezasının ardından yönetim kurulu harekete geçti. Trabzon’da bulunan Başkan Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde bir araya gelerek gündeme başta UEFA’nın verdiği ceza sonrası atılacak adımları değerlendirilirken gündemle ilgili geniş kapsamlı bir toplantı düzenledi. 

UEFA’DAN MÇLARIN GÜVENLİĞİNE KADAR
 
Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp ve şehir dışındaki diğer yönetim kurulu üyelerinin de video konferans yöntemiyle iştirak ettiği toplantıda, UEFA’nın verdiği ceza karşısında CAS’a başvuru öncesinde atılacak adımlar belirlendi. Ayrıca hem lig hem de Türkiye Kupası’nda gelinen sürecin nasıl yönetileceği hem de 12 Haziran’da başlayacak olan müsabakalar baz alınarak, TFF ve Sağlık Kurulu’nun futbola dönüş protokolü kapsamında neler yapılabileceği konusunda bir dizi kararlar alındı. 

BAŞARI ADIM ADIM GELİYOR 

Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulu, ilk tam sezonları olan 2018-2019 sezonunda, Avrupa'dan ceza alması beklendiği sırada UEFA'da gerçekleştirdiği sunum sonrası takımı Avrupa'ya taşıma başarısı gösterdi. Söz konusu sezonda bordo-mavililer, ligi 63 puanla 4. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne 4 yıl aradan sonra katılma başarısı gösterdi. 8 Nisan 2018'de göreve gelen Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, iki yıllık görev süresini geçtiğimiz aylarda tamamlamıştı. 

9 YIL ARANIN ARDINDAN LİDERLİK
 
Söz konusu dönem içerisinde bordo-mavililer, uzun aradan sonra Avrupa kupalarına katılmış ve 9 yıllık bir aradan sonra da liderlik koltuğuna oturmayı başarmıştı. Ancak korona virüs nedeniyle lige verilen ara sonrası Süper Lig'in tekrar başlayacağı haftalarda UEFA tarafından Avrupa'dan men ceza alması futbol kamuoyunda şok etkisi yaptı.

GÖZLER USTA’YA MKI ÇEVRİLDİ 

10 gün içinde CAS’a başvurmak ve savunma yapmak için çalışma yapan Bordo-Mavili kurmaylar kararın düşürülmesi için elinden geleni yapmaya çalışacak. Ancak bu noktada gözler biraz da eski başkan Muharrem Usta’ya dönmüş durumda. Akşam Gazetesi’nin yaptığı habere göre mevcut yönetim, göreve geldiğinde Usta’nın yaptığı harcamalara mahsuben, alacağı olan 55 milyon TL’yi ödememe kararı almış ve UEFA’nın hesaplamalarına göre bu para yasal faiziyle birlikte 83 milyon TL’ye gelmiş vaziyette. 

İDDİA DOĞRUYSA İMZA GELECEK Mİ?

Trabzonspor’un Eski Başkanı Usta, “Ben bu meselede Trabzonspor’la kurumsal olarak anlaştım. Alacağım yoktur” diye muvafakatname verirse Bordo-Mavililerin aldığı cezanın kalkmasının önündeki en büyük engel yok olacağı iddia edildi. Başkan Ağaoğlu’na söylem ve eylemleri nedeniyle kırgın olan Usta’nın bu konuda biraz zorluk çıkartacağı belirtilen haberde Usta’nın Trabzonspor’un ceza almaması için nihayetinde gerekli belgeleri imzalayıp, UEFA’ya göndermesi de beklendiği ifade edildi.

DETAYLAR TİTİZLİKLE İNCELENDİ 

Trabzonspor, Avrupa kupalarından men cezasına kalın bir dosyayla itiraz etmeyi planlıyor. UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) tarafından ekonomik kriterleri yerine getirmediği için 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası alan Trabzonspor'un hukuk kurulu, cezaya sebebiyet veren maddeleri detaylı şekilde inceledi. 

CEZANIN KALKACAĞINA İNANILIYOR
 
UEFA'nın talebi doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından uygulamaya konulan Lisans Talimatlarına uyulup uyulmadığı bir kez daha kontrol edildi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından yeniden itiraz ve savunma dosyasını hazırlamaya koyulan Trabzonspor yönetimi cezanın kalkacağına inanıyor. 

KARAR 45 GÜN SONRA ÇIKAR
 
10 gün içerisinde savunma yapması gereken Bordo-Mavililer bu sürecin ardından CAS’ın bu dilekçeyi 21 gün içerisinde incelemesi gerekiyor.  Böylelikle Trabzonspor’un önünde 1 aylık bir itiraz süreci ortaya çıkacak. CAS’ın Trabzonspor’un itirazını kabul etmesi durumunda ise hem Trabzonspor’dan hem de cezayı hem de UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu’ndan yeni bir savunma alacağı böylelikle sürecin en az 45 günü bulacağı bekleniyor.  
Editör: TE Bilisim