Talihsiz Gol
 
2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Kırmızı-Yeşilliler, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur ilk karşılaşmasında Başakşehir’i konuk etti. Yoğun sağanak altında büyük mücadele örneği ortaya koyan temsilcimiz maça tutuk başladı. 4.dakikada topun DembaBa’nın önünde şans eseri kalmasının peşine 1-0’lık skorla adeta maça yenik başladı.
 
15 Dakika Sonra Kendine Geldi
 
İlk 15 dakikalık bölümde zaman zaman konuk ekip farkı arttırmak için hamlelerde bulunsa da temsilcimiz başarılı ve dinç bir görüntü ortaya koydu. Özellikle de 16. dakikadan sonra oyun anlayışını rakibine kabul ettiren Kırmızı-Lacivertliler, rakip kalede birçok pozisyon buldu. Dakikalar 29’u gösterdiğinde Mertcan Çam’ın ceza sahası içerisinde düşürülmesinin ardından beyaz noktaya geçen golcü Taha ne yazık ki Volkan Babacan’ı geçemedi.
 
Sayısız Gol Pozisyonu
 
Kaçan penaltının ardından özellikle de ağırlaşmış zeminde Süper Lig ekibinin tempo tutturmakta zorlandığı anı iyi değerlendirmek isteyen Hekimoğlu Trabzon Mertcan Çam, Taha Balcı ile gol pozisyonlarına girse de sonunu getiremedi. Özellikle de kanat varyasyonlarıyla güçlü ekip karşısında varlık göstermeye çalışan temsilcimiz ilk yarıyı da bu 1-0’lık skorla yenik tamamladı.
 
Haşim Oyunu Renklendirdi
 
Karşılaşmanın ikinci yarısında oyunu lehine çevirmek için mücadele eden Hekimoğlu Trabzon birçok pozisyona girdi. Süper Lig’in zirve hattındaki rakibi karşısında üstün oynayan ve gole daha yakın olan temsilcimiz aradığı golü bir türlü bulamadı. Özellikle de Haşim’in oyuna girmesinden sonra 2 net pozisyona giren temsilcimiz bu pozisyonlardan yararlanamadı.
 
Rövanş 19 Aralık’ta
 
Son dakikaya kadar üstün bir görüntü ortaya koyan temsilcimiz aşırı yağmurdan dolayı ağırlaşan zeminde üst düzey bir mücadele örneği ortaya koysa da maç boyunca gol çizgisini geçemeyerek sahadan 1-0’lık skorla yenik ayrıldı. Hekimoğlu Trabzon, İki ayaklı müsabakanın ikinci karşılaşması ise 19 Aralık Perşembe günü İstanbul’da oynanacak.
 
STAT: Vakfıkebir İlçe
 
HAKEMLER: Erkan Özdamar **, Anıl Usta **, Furkan Ürün **
 
Hekimoğlu Trabzon: Bekir Demircan **, Miraç Acer **(Dk. 65 Muhammet Haşim Çoban **), Taha Yazgan **, Emre Akgün ***, Bahadır Erol ***, Volkan Altınsoy ***, Maksut Taşkıran **, Samet Yalçın ***, Hakan Yavuz ** (Dk. 54 Ali Aydemir **), Mertcan Çam *** (Dk. 74 Taha Gür **), Taha Balcı **
 
İstanbul Başakşehir: Volkan Babacan ***, Aziz Behich **, MiguelVieira **,Carlos Ponck **, AzubuikeOkechukwu***(Dk. 88 Emre Kaplan?), Muhammed Sarıkaya ***, Gökhan İnler ***, DanijelAleksic ** (Dk. 46 Crivelli *),DembaBa***,Berkay Özcan **, Robinho ** (Dk. 74 Muhammet Arslantaş ?)
 
Goller: Dk. 4DembaBa(Başakşehir)
 
Bu Mücadele Alkışlanır
 
Hekimoğlu Trabzon Vakfıkebir’de oynadığı Samsunspor müsabakası hariç tüm maçlarda oyun olarak rakiplerine üstünlük kurdu.
Aslında dünde değişen bir şey yoktu. Rakip Başakşehir ! Sahada Dünyaca ünlü futbolcular DembaBa, Rabinho. Ama mücadele olarak da pozisyon sayısında da Hekimoğlu Trabzon rakibine üstünlük kurmayı başardı.
Başakşehir maçın başında karambolden bulduğu gol dışında etkili olamadı.
Hekimoğlu Trabzon ise penaltı dahil beş net gol fırsatına girmesine rağmen kaleci Volkan’ı geçemedi.
Futbolcular birbirilerinden daha çok yoğun yağış nedeniyle oluşan su birikintileriyle uğraştılar.
Saha koşulları nedeniyle müsabakanın taktiksel acından değerlendirilmesi çok doğru olmaz.
Bu tür hava koşullarında iyi mücadele eden takımlar genellikle karlı çıkarlar ancak bu sefer farklı oldu. Hekimoğlu Trabzonlu futbolcuların muhteşem mücadeleleri kazanmaya yetmedi.
Ağır sahaların iyi takımların oyunlarını daha çok etkilediği söylenir. Belki saha koşulları daha uygun olsa Başakşehir’in oyuncuları daha etkili olabilirdi diye düşünenleriniz vardır.
Benim görüşüm ise; bu sahaya ve zemine alışkın olan Hekimoğlu Trabzon’un futbolcularının normal hava koşullarında daha iyi bir sonuç alabileceğini yönündedir.
1-0’lık yenilgiye rağmen bunun bir rövanşı olduğunu biliyoruz.
Belki zor gibi gözüküyor ama Hekimoğlu Trabzon’un İstanbul’da taraftar desteği ile bu skorun altından kalkabilecek kalitede bir takım olduğunu unutmamak gerekiyor.
Tuncay HACIFETTAHOĞLU
Editör: TE Bilisim