UZATMALARDA YIKILDI

Giresun 1. Amatör Kümede 2021-2022 sezonu Play-Off finalinde rakibi Pirazizspor’a uzatmalarda yediği golle 2-1 yenilen Tirebolu temsilcisi Altunsu, Giresun Erol Aksu Süper Amatör Küme’ye çıkmayı kıl payı kaçırdı. Play-Off’un ilk ayağında Sanayispor’u 4-1 yenerek finale çıkan Sarı-Lacivertli Tirebolu temsilcisi, kura ile tur atlayan Pirazizspor karşısında yakaladığı gol fırsatlarını değerlendiremeyince, normal süresi 1-1 biten maçı uzatma bölümlerinde attığı golle 2-1 kazanan Piraziz bir üst kümeye yükselme hakkını elde etti.

GOL YOLLARINDA ETKİSİZ KALDI

Giresun 15 Temmuz Stadı’nda 17 Nisan Pazar günü oynanan final maçına mevcut ideal kadrosuyla çıkan Altunsu, ilk 20 dakikalık bölüm içinde fazla etkili olamazken, rakip takım Pirazizspor, 19’ncu dakikada Kenan Uzun’un attığı golle 1-0 öne geçti. Giderek oyuna ağırlığını koyan ve rakip kalede pozisyonlar bulan Tirebolu temsilcisi, gol yollarında beklenen vuruşları yapamayınca, ilk yarıyı yenik kapadı. Karşılaşmanın ikinci yarısına iyi başlayan ve rakip kaleye yüklenen Altunsu, 51’nci dakikada kaptan İbrahim Keskin’in hazırladığı pozisyonda Diallo’nun ayağından beraberliği yakaladı: 1-1.

BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞANDI

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde her iki tarafın da çabası eşitliği bozmaya yetmeyince, uzatma bölümüne geçildi. Pirazizspor, uzatmaların 5’nci dakikasında yakaladığı fırsatı Tugay Tekir ile değerlendirmeyi bildi ve bir kez daha öne geçti: 2-1. Oyunun geri kalan uzatmalarında başka gol olmadı ve böylece Tirebolu temsilcisi Altunsu’yu mağlup eden Pirazizspor, yeni sezonda Süper Amatörde oynamaya hak kazandı. Maç sonunda Altunsulu futbolcular yere yığılırken büyük bir üzüntü yaşandı.

MUHAMMET BEKTAŞ, GOL KRALI OLDU!

Play-Off finalinde şampiyonluğu kaçıran Sarı-Lacivertli Tirebolu temsilcisi Altunsu’da, deneyimli oyuncu Muhammet Bektaş, C Grubunun Gol Kralı (11) olurken, kupasını da Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut ve Futbol İl Temsilcisi Mustafa Kasap’tan aldı. Bektaş’ın aldığı krallık kupası, kendisine ve takımına ufak bir teselli olurken, Altunsu’da Play-Off finalinde yedek kulübesinden futbolcu-antrenör Muhammet Bektaş ile futbolcu-yönetici Mustafa Yaşlı’ya orta hakem Taner Sarı tarafından kırmızı kart gösterildi.

Lütfi YEŞİL/TİREBOLU

Editör: TE Bilisim