Türkiye genelinde amatör liglerin durumu için toplanan Amatör Kurul, liglerin Ocak ayına kadar askıda kalmasına karar verdi. Amatörlerin masaya yatırıldığı toplantıda Ocak ayına kadar amatör liglerin başlamasının zor olduğu ifade edilirken Ocak ayında da Bilim ve Sağlık Kurulu ile  İçişişleri Bakanlığı'nın vereceği kararlar doğrultusunda hareket edileceği ifade edildi.
 
Ocak ayında yapılacak yeni değerlendirmede şartların futbol  oynamaya  elverişli  olması halinde kulüplere sunulacak olan protokolün  yerine getirilmesi halinde Bölgesel Amatör Ligin, Süper Amatör Kümenin ve 1.Amatör Kümenin oynanabileceği kaydedildi. Şimdilik sadece profesyonel kulüpler için yayınlanan protokollerin Ocak ayından sonra maçların oynatılmasına karar verilmesi  halinde amatör takımlardan isteneceği ifade edildi.
 
Şu  an için Bilim Kurulu ve Sağlık Kurulunun amatörler için  Ocak ayına kadar  olan takvimde  kesinlikle  amatörler için futbolun mümkün olmadığı belirtilirken özellikle  son bir ayda büyük bir artış gösteren Covid 19 rakamlarının katlanması nedeniyle amatör müsabakaların Ocak ayına kadar askıya alındığı gelen duyumlar arasında. Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez'in başkanlık yaptığı toplantıda sporcu sağlığının her şeyden önce  geldiği ifade edilirken koşulların oluşmadan amatör müsabakaları başlatmanın da sağlık açısından tehlikeli olacağı kaydedildi.
 
Editör: TE Bilisim