NEFİS PASLAŞMALAR

Trabzonspor, 21.hafta maçında bugün deplasmanda Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Abdülkadir Ömür ve Baker gibi önemli oyuncularının yokluğunda sahaya galibiyet için çıkan Bordo-Mavili ekip, ilk dakikalardan itibaren rakibini baskı altına aldı. Sabırlı ve ısrarlı bir pas oyunu ile rakibin savunmasını açmaya çalışan Trabzonspor, 5.dakikada gole çok yaklaştı. Kullanılan köşe atışında Hugo’nun kafa vuruşunda kaleye giden top Nwakaeme’ye çarparak yön değiştirdi. Karşılaşmanın 36.dakikasında Ekuban-Djaniny işbirliği ile mükemmel bir organizasyon yapan Bordo-Mavili ekip, Djaniny Semedo’nun golü ile skoru 1-0 yaptı. İlk 45 dakikada da bu golle Fırtına’nın üstünlüğü ile sona erdi.

EKUBAN KENDİNE GELDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısına da Trabzonspor çok etkili başladı. 48.dakikada Djaniny’nin şutu kaleci Übeyd’te kaldı. 53.dakikada Marlon yerde kaldı, Bordo-Mavililer penaltı bekledi. VAR’dan uyarı gelmeyince hakem Öğretmenoğlu oyunu devam ettirdi. 54.dakikada ise Nwakaeme’nin nefis pasında ceza sahasında topla buluşan Ekuban, Übeyd’i çaresiz bırakırken takımını 2-0 öne geçiren isim oldu. 55.dakikada Stancu’nun şutunda Uğurcan uzak köşeden topu kornere gönderdi. Müsabakanın 86.dakikasında Hosseini’nin büyük hatası sonrası Gençlerbirliği penaltı kazandı. Piris’in penaltı golü ile skor 2-1 oldu. Müsabakayı 2-1 kazanan Trabzonspor, zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü.

STAT: Eryaman

HAKEMLER: Mustafa Öğretmenoğlu*, Esat Sancaktar*, Samet Çiçek*

GENÇLERBİRLİĞİ: Übeyd*, Ömürcan* (Dk.81 İlker*), Arda*, Zargo Toure*, Polomat*, Piris*, Soner* (Dk.46 Murat*), Furman* (Dk.46 Stancu*), Candeias*, Sefa* (Dk.66 Rahmetullah*), Sio* (Dk.81 Ayite*)

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır***, Serkan Asan***, Edgar Ie***, Hugo***, Marlon***, Flavio***, Berat Özdemir***, Abdulkadir Parmak*** (Dk.83 Hosseini?), Nwakaeme***, Ekuban*** (Dk.80 Kamil Ahmet**), Djaniny Semedo*** (Dk.83 Afobe*)

GOLLER: Dk.36 Djaniny Semedo, Dk.54 Ekuban (Trabzonspor), Dk.86 (P) Piris (Gençlerbirliği)

SARI KARTLAR: Soner, Furman (Gençlerbirliği), Edgar, Kamil Ahmet (Trabzonspor)

Editör: TE Bilisim