ŞOK EDEN GOLLER

Trabzonspor, Süper Lig’in dördüncü haftası maçında Galatasaray’ı konuk etti. Sezona 3’te 3 yaparak başlayan Bordo-Mavili ekip, ezeli rakibini de geçip zirvedeki yerini korumak istiyordu.

Ancak müsabakaya çok tutuk başlayan Trabzonspor, Ömür ile başlayan Edgar ile devam eden hatalar zinciri sonrası 20.dakikada Emre Kılınç’ın golüne engel olamadı ve sahasında 1-0 geri düştü. Golün şokunu üzerinden atmaya çalışan Trabzonspor’un atağında 23.dakikada Cornelius’un şutunda Nelsson eliyle topa müdahale etti. Bordo-Mavili oyuncular penaltı bekledi, ancak hakem Ali Palabıyık ile VAR hakemi Cüneyt Çakır pozisyonu görmezden geldi.

NWAKAEME SAHNEDE

Beraberlik golü için hücuma çıkan Bordo-Mavili ekip, 33.dakikada yaşadığı top kaybı sonrası hazırlıksız yakalandı ve yine Emre Kılınç’ın golü ile 2-0 geriye düştü. 37.dakikada teknik adam Abdullah Avcı’nın iki hamlesi ile Trabzonspor çok daha farklı bir kimliğe büründü. Fırtına aradığı golü 40.dakikada Cornelius ile buldu ve skoru 2-1’e getirerek umutlandı. Trabzonspor, ikinci yarıya daha etkili başladı. Rakip kalede baskı kurmaya başlayan Bordo-Mavili ekipte Marek Hamşik sahneye çıktı. Slovak yıldız 61.dakikada müthiş çalımlarla ceza sahasına girdi, içeri çıkardı, topla buluşan Nwakaeme bu ikramı geri çevirmedi ve Muslera’yı avlayarak skoru 2-2’ye getirdi.

YORGUNLUK ETKİLEDİ

Beraberlik golünden sonra da Trabzonspor’un atakları vardı. Ancak son final paslarında yapılan hatalar Galatasaray atağı olarak geri döndü. 76.dakikada gelişen Galatasaray atağında Yusuf Sarı, çizgiden çıkardığı topla mutlak bir golü önledi. 79.dakikada Trabzonspor galibiyet golüne çok yaklaştı. Luyindama’dan topu kurtaran Nwakaeme’nin pasında Cornelius’tan önce araya giren Aanholt golü önledi. 85.dakikada ceza sahasında topla buluşan Koita’ya Galatasaray savunması gol vuruşu yapma imkanı vermedi. 90.dakikada Yusuf Sarı’nın şutunda Muslera gole izin vermedi. Kalan dakikalarda sonuç değişmedi. Zorlu 90 dakika 2-2’lik skorla sona erdi.

STAT: Medical Park

HAKEMLER: Ali Palabıyık?, Mustafa Emre Eyisoy*, Ceyhun Sesigüzel*

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır**, Bruno Peres**, Edgar*, Hugo*, İsmail Köybaşı* (Dk.37 Trondsen*) (Dk.54 Denswil**), Berat Özdemir*** (Dk.81 Siopis*), Marek Hamşik***, Bakasetas***, Abdülkadir Ömür* (Dk.37 Yusuf Sarı***), Nwakaeme***, Cornelius*** (Dk.81 Koita*)

GALATASARAY: Muslera**, Yedlin**, Luyindama**, Nelsson**, Aanholt**, Berkan**, Emre Kılınç*** (Dk.46 Aytaç*), Morutan** (Dk.46 Babel*), Cicaldau** (Dk.82 Taylan*), Kerem Aktürkoğlu*** (Dk.75 Mostafa Muhammed*), Halil Dervişoğlu*** (Dk.82 Oğulcan*)

GOLLER: Dk.20 ve 33 Emre Kılınç (Galatasaray), Dk.40 Cornelius, Dk.61 Nwakaeme (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Berkan (Galatasaray), Berat, Edgar (Trabzonspor)

Editör: TE Bilisim