Değerleri Arttı

Tabiri caizse atanı ve tutanı çok formda olan Trabzonspor, rakiplerine göre daha başarılı gözüktü. Transfermarkt de Süper Lig’in en değerli oyuncuları konusunda değerlendirme yaptı. 46 oyuncu değerlendirilirken Trabzonspor’dan üç oyuncu öne çıkarken Sörloth ile Abdülkadir Ömür zirvede yer aldı.

Trabzon’un Gururları

Bu sezon 26 lig maçında attığı 19 golle krallık yarışında da zirvede yer alan Sörloth, değerini 16 milyon Euro’ya çıkararak Süper Lig’in en değerli oyuncu sıralamasında birinci sırada yer aldı. Uzun bir sakatlık sürecinin ardından yeniden formasına kavuşan genç yıldız Abdülkadir Ömür değer kaybetse de 14 Milyon Euro ile en değerli oyuncu sıralamasında ikinci sırada yer aldı. Bordo-Mavili ekibin milli eldiveni Uğurcan Çakır da değerini yükselten oyunculardan biri oldu. Uğurcan Çakır’ın da değeri 12 Milyon Euro’ya yükseltirken başarılı eldiven 5.sırada yer aldı.

Devler Sıraya Girdi

Avrupa’nın devleri Real Madrid, Chelsea, Liverpool gibi takımlar tarafından takibe alınan Sörloth’un değeri 10 milyon euro’dan 16 Milyon Euro’ya yükselirken Uğurcan Çakır’ın değeri ise 8 Milyon Euro’dan 12 Milyon Euro’ya fırladı. Sezon sonunda Uğurcan Çakır ve Sörloth için Avrupa’nın devlerinin Trabzonspor’un resmen kapısını çalması bekleniyor. Ancak Bordo-Mavili ekip, iki oyuncusunu da çok iyi bir teklif gelmemesi halinde göndermeyi düşünmüyor. Uğurcan Çakır da Trabzonspor formasıyla şampiyonluk yaşamadan gitmek istemiyor.
 
Editör: TE Bilisim