SKODA ÖNE GEÇİRDİ

Sürer Lig’de sezona iyi başlayan ancak sonrasında istikrarsız bir görüntü çizen Çaykur Rizespor, ikisi sahasında ikisi deplasmanda olmak üzere son oynadığı dört maçta 3 beraberlik ve bir yenilgi alarak topladığı 3 puana karşılık 9 puan kaybetmişti. Bu sonuçlardan sonra ligin dibine doğru düşüşe geçen Yeşil-Mavililer, Yeni Malatyaspor karşısına galibiyet özlemini giderip kötü gidişe dur demek için çıktı. Denk kuvvetlerin mücadelesi şeklinde geçen ilk yarının 28. dakikasında ceza sahasında rakibin eline çarpan topta VAR’a çağrılan hakem Hüseyin Göçek penaltı noktasını gösterdi.

İKİNCİ YARIDA NE OLDU?

Atışı kullanan Milan Skoda, Çaykur Rizespor’u 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Yenik duruma düşen Malatyaspor’un beraberliği sağlamak için geliştirdiği ataklar sonuç vermeyince ilk yarı Yeşil-Mavililerin üstünlüğü ile sona erdi. Çaykur Rizespor, ikinci yarıya büyük şokla başladı. Henüz 46.dakikada Kubilay’ın golü ile skor 1-1 olurken, 50.dakikada yine bu oyuncunun golü sonrası Çaykur Rizespor 2-1 geri düştü. Üst üste yediği gollerle oyundan kopan Atmaca, 61’de Umut’un golü ile deplasmanda 3-1 mağlup duruma düştü. Son sözü ise Mustafa söyledi. Çaykur Rizespor, karşılaşmayı 4-1 kaybetti.

STAT: Yeni Malatya

HAKEMLER: Hüseyin Göçek***, Kamil Çetin***, Candaş Elbil***   

YENİ MALATYASPOR: Ertaç Özbir**, Issam Chebake**, Wallace**, Semih Kaya* (Dk.46 Acquah**), Teenage Hadebe**, Zeki Yavru * (Dk.46 Mustafa Eskihellaç***), Fofana* (Dk.46 Karim Hafez**), Youssouf**, Umut Bulut***, Kubilay***, Adem Büyük** (Dk.81 Ahmed*)

ÇAYKUR RİZESPOR: Tarık Çetin* , Onur Bulut*, Selim Ay*, Emir Dilaver*, Dario Melnjak* (Dk.80 Alberk*), Abdullah Durak*, Konrad Michalak* (Dk.80 Mithat*), Godfred Donsah*, Doğan Erdoğan* (Dk.63 Tunay*), Fernando* (Dk.63 Samudio*), Milan Skoda* (Dk.70 Kemal*)

GOLLER: Dk.29 (P) Milan Skoda (Çaykur Rizespor), Dk.46-50 Kubilay, Dk.61 Umut, Dk.74 Mustafa (Yeni Malatyaspor)

SARIKARTLAR: Dario Melnjak, Skoda (Ç.Rizespor)

Editör: TE Bilisim