Ev sahibi ekibin oyun üstünlüğüyle devam eden karşılaşmanın 8’inci dakikasında direkten dönen Başakşehir’e 15’inci dakikada da Gökhan engel oldu. 

Ancak dakikalar ilerledikçe savunma bağlantısıyla defans bloğunun kopmasını özellikle de iyi değerlendiren Edin Visca 18’inciş dakikada penaltı noktasına indirdiği toğu Aleksic düzgün vuruşla Rizespor karşısında öne geçti. 33’üncü dakikada da din Visca'nın içeri çevirdiği topta kaleci Gökhan'dan büyük bir hata geldi. Kaleciden seken topu Aleksic kafayla içeri çevirdi ve Gulbrandsen müsait durumda topu ağlara gönderdi. 

İlk 45 dakikanın kalan zaman diliminde zaman zaman Samudio, Pauw ve Wetrih’le aradaki farkı 1’e indirip ikinci yarıya umutlu gitmek isteyen Atmacalar ne yazık ki gol çizgisini bir türlü geçemedi. 2-0’lık skorla ikinci yarıya Sasse ve Oğulcan değişiklikleriyle başlayan Rizespor, Wetrih, Sasse ve Oğulcan’la pozisyonları değerlendiremedi. Dakikalar 73’ü gösterdiğinde de yine sahneye Visca-Aleksic ikilisi çıktı. Visca’nın vuruşunu iyi takip eden Aleksic ve Enzo Crivelli ve İrfan’ın attığı gollerle Rizespor zorlu karşılaşmayı 5 -0’lık skorla kaybetti. 

STAT: Başakşehir Fatih Terim Stadı
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Aleks TaşçıoğluSüleyman Özay 
İstanbul Başakşehir: Mert Günok, Gael Clichy, Alexandru Epureanu, Martin Skrtel Junior Caiçara, Edin Visca, İrfan Can Kahveci, Mahmut Tekdemir (Dk. 83 Azubuike?), Danijel Aleksic (Dk. 87 Arda Turan?),  Fredrik Gulbrandsen (Dk. 72 Elia),  Enzo Crivelli
Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Mohamed Abarhoun, Joseph Attamah, Dimitris Chatziisaias , Dario Melnjak , Mykola Moroziuk , Fernando Boldrin, Amedej Vetrih  (Dk. 73 Barış Alıcı ), Marko Scepovic  (Dk. 46 Oğulcan ), Nill de Pauw  (Dk. 46 Sasse), Braian Samudio 
GOLLER: Dk. 18-73 Aleksic , Dk. 33 Gulbrandsen, Dk. 87 Enzo Crivelli, Dk. 90+1 İrfan (Başakşehir)
Editör: TE Bilisim