Trabzonspor Süper Lig’in 10. Haftasında Göztepe ile karşı karşıya geliyor.

Karşılaşma öncesi Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

Avcı açıklamasında “Sezon başından beri yokluklar etkilemedi. Biz de son birkaç haftadır yaşıyoruz. Organizasyonun varsa, oluyor. Marek yoktu ama devam etti. Bakasetas geldiğinden beri anahtar bir oyuncu. Dün antrenmanın sonunda bir şey hissetti. Kontroller ve tedavi sonunda hassasiyeti vardı. Enerji deposunu boşalttı. Bu riski almadık, 1 maç oynayıp kaybetmektesin böyle geçirmek istedik.
 
Cornelius baba oldu, ona da takıma da şans getirir. Bizimle beraber oldu, oyun güzel ama hayatta değerler var. Aile sağlık var, her şeyin önüne geçiyor.

Ahmet Suat Özyazıcı’ya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, 10. Haftayı oynayacağız. Fenerbahçe ve Göztepe peş peşe oynuyoruz. Birbirine yakın formasyonlar, bazen de oyun akışında oluyor. Aynı konu başlıklar var, 5-2-3’ü alıyorlar. Geçişleri var, kenar ortaları var. Baskıyı deneyen bir Göztepe var, bunu nasıl kıracağız, az temaslı oyunu çalıştık. Sabırın aklın ve oyun planlarının içinde olduğu lider takıma yakışır, bir oyun bir skor alıp zorlu virajı dönmüş olacağız.

Futbolu her zaman her ikisini de yapabilmek önemli, nete bir şekilde anlatmak lazım. Hücum ama hucumdayken savunma güvenliğinden bahsediyorum. Trabzonspor dominant olacak, topa sahip olacak. 5’li savunmaya karşı sayısal olarak nasıl fazla oluruz, mekanizmayı bozarız gibi konular var. Karşılığını inlşallah alırız. Emin Kar ile oynadık, tanıştık, hizmetleri var. Sabır ve başsağlığı diliyorum. “

Editör: TE Bilisim