CUMA GÜNÜ DE ŞAMPİYONLUK GELEBİLİR

Süper Lig’de 35.haftada Cumartesi günü Antalyaspor ile oynayacağı müsabakada şampiyonluğu kutlamaya hazırlanan Trabzonspor’da nefesler tutuldu. Ligin tamamlanmasına 4 hafta kala 76 puanla zirvede yer alan ve en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 11 puan önünde bulunan Fırtına’ya Antalyaspor maçında 1 puan şampiyonluğunu matematiksel olarak ilan etme adına yeterli oluyor. Ancak Cuma günü Fenerbahçe’nin Gaziantep karşısında puan kaybı yaşaması halinde ise Trabzonspor oynamadan şampiyonluğunu ilan etmiş olacak,

BU SEZON YALNIZCA 2 YENİLGİ

En son 2010-11 sezonunda yaşadığı şampiyonluğun ardından 11 yıl sonra, Abdullah Avcı ile yönetiminde şampiyonluğa uzanmaya hazırlanan Trabzonspor’da kutlamalar için geri sayıma geçildi. Bordo-Mavililer, 10 Kasım 2020'de göreve getirilen başarılı teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde geçen sezonun 9. haftasından itibaren 66 lig maçına çıktı. Bu periyotta 40 galibiyet, 21 beraberlik alırken, sadece 5 mağlubiyet yaşadı. Geçen sezon ligin ilk 8 haftasında 4 mağlubiyet yaşayan Fırtına, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde sezonun kalan bölümündeki 32 karşılaşmada ise sadece 3 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. 18 karşılaşmayı kazanan bordo-mavili takım, 11 kez de berabere kaldı.

26 HAFTADIR ZİRVEDE

Trabzonspor, geçen sezon 40 maçta 19 galibiyet, 14 beraberlik, 7 mağlubiyetle 71 puan toplayarak ligi dördüncü sırada bitirdi. Fırtına, bu sezon 34 haftalık bölümde 22 galibiyet, 10 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Ligin 9. haftasında Fenerbahçe'yi sahasında 3-1 mağlup ederek rakibinden liderliği devralan bordo-mavililer, aralıksız 26 haftadır liderlik koltuğunu bırakmadı. Fırtına, Cumartesi günü şampiyon olması halinde Abdullah Avcı yönetiminde ikinci kupasını da elde edecek. Bordo-Mavililer, Avcı döneminde TFF Süper Kupa'yı müzesine götürdü. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda geçen sezon Başakşehir'i 2-1 yenen Trabzonspor, TFF Süper Kupa'nın sahibi olmuştu.

Editör: TE Bilisim