Şampiyon Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, basının karşısındaydı. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Avcı ardından açıklamalarda bulundu.

TRABZONSPOR HER MAÇI KAZANMAK İSTER

Avcı, "Herkese merhaba dün itibariyle Trabzon’da 18 ayı doldurdum. Sene içinde yoğun akış içinde birlikte olamıyoruz, destekleriniz için size teşekkür ediyorum. Siz de farkındasınız, bir organizasyonu oluşturmaya çalışırken bir sene sonrasının planlarını yapmaya başladık. Trabzonspor’un genetiğinde yarışmak vardır. Bir yandan özellikle Trabzonspor’a transfer olurken yaptığı transfer görüşmeleri, daha sonrası Trabzonspor ile ilgili analizi yapıp güçlü güçsüz yanlarını sunum halinde sundum. Sonrasında da transfer gerçekleşti. 7. haftadan sonra milli takım arasıyla göreve başladık. Bir teknik analizdi Trabzonspor için yaptığım analiz. Güçsüz yanını daha iyi hale getirebilirsek için parçalı çalışmalarımızı yaptık. oyuncu grubu son derece iyi cevaplar verdi. Adım adım yukarıya çıkan bir Trabzonspor oluşturmaya başladık. Bir sene önce yarasın içine kafamızı sokuyorduk. Transfer planlaması oyun felsefesine dokunul, uzun zamandır bu ligde yarışan bir teknik direktör olarak bu ligin nelere ihtiyacı olduğunu nasıl bir oyuna ihtiyacı olduğunun tespitini yaparak yola çıktık. Transferlerin belli olmadığı bir süreçten sezon başı kampını 3 ay evvelden yapmıştık. Erken yol almak sezona iyi başlamak rakipleri fazla yaklaştırmadan, değişik oyunları oynayarak bazen savunma bazen hücum bazen geçiş yaparak, mekanizmalarda değişiklikler yaşadık. 2 sol  bek kullanmak zorunda kaldık, orta sahada Marek’i kaybettik. savunmanın çok değişkenlikleri oldu. organizasyon bizi oyun kalitesi düşük olsa da ayakta tuttu. Bu şehrin kodlarında bu var, daha iyi hale getirebilmek için daha büyük organizasyonlara ihtiyacı var. daha büyümemizi gerektiyıor, daha uluslarası arenaya gidebilmek için organizasyonlara ihtiyacımız var."

BU İŞ PROFESYONELLER TARAFINDAN YAPILMALI

"Teknik adam olarak aslında, dünyada organizasyonları sağlıklı bir şekilde yapılıyor. Ben bu işin tamamen profesyoneller tarafından yapılmasını düşünüyorum. İşlerin tamamen profesyoneller üzerinden olması gerektiğini düşünenler tarafındayım. Burası da büyük bir camia, büyük bir hedefe her zaman ihtiyaç var. Altyapı organizasyonu, eğitim amaçlı yatırım, pilot takım, genç oyuncuların kullanımı kuralların nasıl gideceği 7+3 mü 8+4 mü? Bunun belli olmadığı. İzlemenin beslenmesine kadar, kullandığı yağa kadar geliştirecek olması için antrenman sahanın zeminine kadar. statta oynuyorum antrenman zeminin de öyle olması lazım. Ertuğrul Bey ile paylaştım, hepsi bir anda olmaz ama zaman içerisinde olacaktır, organizasyonu geliştirmek buraya daha sürekliliği olan katkılar sağlar."

SENEYE BÖYLE OLACAĞININ GARANTİSİ YOK

"Bu şehrin çok büyük enerjisi var, bunu pozitife çevirmek istiyorum. taraftarımız sene başından beri çok önemli destekler verdi saha içinde cevap vermeye çalıştık. Kimseyle kavga etmeyen herkese saygı gösteren kültürü oluşturmamız gerekiyor  Dışarıdaki senaryo ne olursa olsun güçlü oyuncularla oynan takımı yaratmalıyız. Nereye sürüklenecek bilmiyorsun, kadro üzerinden doğru dokunuşlar yapıp daha doğru sonuçlar almalıyız. Seneye böyle olacağının garantisi yok, kavganın değil saygının içinde kalıp yolumuza devam etmek istiyoruz."

O ÇERÇEVEYİ DOLDURACAĞIZ

"Trabzonspor hangi tarihte sezona başlayacak, kamp ne zaman başlayacak, transferlerin nereye olacağını hazırladık. bunların hazırlıkları yapılmış durumda. duyguların inişli çıkışlı süreçlerde bu planlamalara dokunduk. bütçe dahilinde transferleri gerçekleştireceğiz. Bu adımları atıyoruz, hızlı mesafe kat ediyoruz. Hazırlıklarımızın hazır olduğunu düşünüyorum. Hafta sonu kupamız var, ben düzen adamıyım biraz, oda eski başkan odasıydı, ofis yaptık ama Trabzonspor teknik direktörünün odasıydı içinde Trabzonspor tarihi var, Trabzonspor adına çıkan kitaplar posterler var, bu sene seçtiğimizden dolduracağız. Oyunu geçen sene itibariyle sonuca odaklı giderken oyunun değişikliklerine baktık, uygulamadıklarım var, oyunu daha akıcı hale getirecek hale getirmem lazım. Savunmada değişikliklerimiz oldu, çok detayları var, açısı daraldı ona göre plan çıkardık. oyunda bazı yapmamız gerekenler var, sezon başı itibariyle çalışmaları yapacağız. Boş bir çerçeve var. Onu da çekilen bir fotoğraf ile dolduracağız."

BU ŞEHİR BUNU KABUL EDER Mİ?

"Teknik direktörlük zaten sorumluluk, Trabzon’da daha fazla sorumluluk. Geldiğim gün Özkan Hoca aradı beni, her seminerde karışılaştırdık. Ahmet Suat Özyazıcı ile daha evvel karşılaşmıştık ona da 2 defa ziyarette bulundum. işimi odaklı yapmaya çalışacağım. En iyi oyun mu en iyi maç mı oyunlar çok değişti. Ben savunma bazen hücum dedik. çok olumsuz maçlar oynamadık hep bir standarta maçlar oynanadı. tek bir maç üzerinden saymak doğru olmayacaktır. dengeli oyunlar var. Konuştukça çıkar dengeli oyunlar oynandı, Adana Demirspor maçının ilk yarısı inanılmaz bir maçtı. Bir örnek… Ben düşüş olduğunu düşünmüyorum. Biraz evvel ifade ettim, herkes çalışıyor ve plan yapıyor, bu başka bir boyutu. Mekanizmalarla çok oynadığın zaman organizasyonda sıkıntı oluyor. Dorukhan’ı stoper sağ bek yapıyorum. Bu mekanizmanın bozulduğu yerde ayakta tuttuk. 36 hafta 4 penaltıdan yemiş kendi kalesine atmış. kalecimizde iyi bir performans sergiledi hiçbir takım kazanarak gitmez. Dünyada örneği var. Bayern Münih maçı izliyorum, 70 Stutgart oynuyor 30 Bayern oynuyor. Bu şehir bunu kabul eder mi? Yakaladı bir geçti öne geçti. Trabzon gibi oynamanın karşılığını değişmeliyiz."

NWAKEME'NİN KALMASINDAN YANAYIM

“Herkes şu anda çok mutlu. Nasıl bir duygu yaşadığımızı da bilmiyorum. Yorgunum ve daha farkında bile değilim. Cumartesi günü taraftarımızla birlikte daha net bir şekilde hissedeceğim. Altay maçında da taraftarlarımızın desteklerini, hayran kaldığımız, daha iyi hissettiren kutlamalarını görmek istiyoruz.”

Nwakaeme konusu… “Çok seviyorum onu. Devam etmesinden yana olduğunu, o da ben de devam etmek istiyorum dedi. Bundan sonrasını başkan, yönetim kurulu arasında gelişecek. Süreç zaten yönetim kurulu ile Tony arasında devam ediyor.”

TRANSFER KARARLARI

“Başakşehir döneminde Demba ba var görünüyordu ama yoktu. Sakattı. Adobayer de sistem üzerinden kullanamamıştık. Bütün istatistik rekorları kıralı 2 sene olmuştu. Diğerlerinden daha az gol atan takım pozisyonuydu. Rekabeti, oyuncu kalitesini, kadro derinliği olmasaydı bu sene çok sıkıntı yaşayabilirdik. Dorukhan çok yerde oynayabiliyor. Djaniny, Cornelius, Dorukhan gibi… Güncel oyun diye bir şey var. Hücum varken savunma güvenliğini nasıl alacaksın. 5-6 kişiyle de giriyoruz ceza sahasına. Rakibe göre de çalışman gerekiyor. Değişime çok açığım. Israr ettiğim konulardan sonra vazgeçebiliyorum. Hayatta olması gereken şeyler.”

“Bir takımın temelini inşa ederken savunma yapacaksın. Çok tekrarlarımız oldu. Oyuncu kalitesi değişse de takım savunması seni bir şekilde ayakta tutabiliyor.”

“Abdullah Avcı 18 aydır sahanın dışına çıkmadı bundan sonra da çıkmayacak. Saygılı olan, demeçlerini bu şekilde vermeye devam eden, saygıyla, sevgiyle bu oyunu daha iyi hale getirebiliriz. Bu oyunun iyileştirici gücü vardır. Bu konuşulanların hiçbir tanesinin içine girmeyeceğim. Topluma, dışarıdakilere doğru örnek olmaya devam edeceğiz.”

DENSWİL VE PUCHACZ GİDECEK Mİ?

“Denswill ve Puchacz var kiralık. Onların değerlendirmesini yapacağız. Yaptık aslında lig bittikten sonra duyarsınız.

SAĞ STOPERE İHTİYACIMIZ VAR

“Mevkilerle ilgili tespitlerimiz var. Sağ stoper ihtiyacımız var. Peres’in durumuna göre bakacağız. Sol bek durumuna bakacağız. Öncelikle bu iki mevki önceliğimiz. Gitmek isteyen olabiliyor, gelmek isteyen olabiliyor. İzleme komitesiyle her gün beraber çalışıyoruz.”

TRABZON'DA İLGİNÇ ANISI

“Taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Taraftarımız sene başından itibaren nasıl destek istediysek sonuna kadar destek verdiler, çok yoruldular. Olimpiyat stadındaki maça bekliyorum onları. Her gün kalkıyorsun, eğlenceleri, videoları, maç anlarını, otobüsün etrafı… Güzel hikayeler var yaşadıklarım. İleride anlatacaklarım. Eşim çocuklarım gelmişti. Roma maçı ve Sivas maçı arasındaydı. Çal mağarasına gittik. 50-60 metre gittik. Birisi yandan yandan bakıyor. Sen misin dedi? Dövüyor mu seviyor mu anlamadım. Benim dedim. Trabzonsporluluğunu anlatıyor ve bana sevgisini anlatıyor. Maskeleri çıkardık fotoğraf çekildik. Hocam dedi Berat’ın yanı çok boş kalmıyor mu dedi? Sen merak etme o konuda çalışıyorum dedim (Gülerek)”

AVRUPA'DA RAKİPLER ÜZERİNDEN ÇALIŞMA YAPACAĞIZ

“Bazen oyuncuya 8 dk sunum yapıyorsun 6 saat maç izliyorsun. Mücadele ölçülüyor artık. Plan ne, organizasyon ne. Hücumda, savunmada ne yapacağız. Özellikle yeni nesilden de takip ettiklerini teşekkür ettiklerini aldım. Ruhumuzu koyduk, hakem hata yaptı diye kazandık bir olay yok. Şampiyonlar Ligi müziği çok güzel. Biz bu oyunları iyi oynadık. Çok tekrarların olması lazım. Biz mevcudun daha iyisini yapıp Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceğiz. Play-Off oynayacaksak rakipler üzerinden çalışma yapacağız.”

''FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPIYORUZ''

“A takımdakilerin haricindekileri nasıl kullanabilirizin çalışmasını yapıyoruz. Scout ekibi ile her gün fikir alışverişi yapıyoruz. İsimler üzerinde çalışılıyor. Yavaş yavaş ortaya çıkacaktır.”

PERSONELLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM

“Büyün çalışan personele teşekkür ediyorum. İyi niyetliler. Oyuncularla sezon başında konuşurken de iletişimde de böyleydi. Aile ortamını yarattabiliyorsun. Grup enerjisini bozacak birisi varsa dışarıda tuttuk.”

KASKETİ TAKACAĞIM DEDİM VE...

“Giyime meraklıyım. Kasketi de eskiden kullanıyordum. Duvarda Ahmet Suat Özyazıcı’nın kasketini gördüm. Kıyafet uygun gelmedi bana (gülerek). 15-20 gün sonra Süper Kupa finali vardı. Kasketi takacağım dedim. Ahmet Suat Özyazıcı’da, Özkan hocada… Öyle hikaye başladı.”

Editör: TE Bilisim