KADRO 26 KİŞİYE DÜŞECEK

Grup’ta İtalya, Galler ve İsviçre ile karşılaşacak olan A Milli takım, Alanya’da 27 Mayıs Perşembe günü Azerbaycan ile hazırlık maçı oynayacak. 2 Haziran’da Almanya’ya giderek Harsewinkel kentindeki Klosterpforte Oteli'nde kampa girecek olan Ay Yıldızlı ekip, 3 Haziran Perşembe günü Paderborn'da Moldova ile son hazırlık karşılaşmasını oynayacak. Teknik Direktör Şenol Güneş, değerlendirmelerde bulundu. Güneş, “En geç 1 Haziran'da 26 kişilik kadromuzu açıklayacağız. Şu anda aramızda bulunan 4 oyuncu dışarıda kalacak. Hazırlık maçlarımızın ardından kadromuzu belirleyeceğiz. Hemen hemen bütün oyuncularımızı oynatabileceğimiz hazırlık maçları düşünüyoruz” dedi.

KALECİLER YALNIZ ADAMDIR

Çok iyi kalecilere sahip olduklarını ifade eden Güneş, “Kaleciler yalnız adamdır. Yalnızlığını hissetmeden takımın yükünü çeker. Savunma gibi görünse de hücumu kaleci başlatır. Giden her oyuncu sadece kendini göstermiyor, alttan gelen oyuncuların da önünü açıyor. Uğurcan bu yüzden de önemli. Bu sene kulübü Avrupa'ya gönderecek herhalde, öyle görünüyor. Takımlar kalecilerinden pek vazgeçemiyor. Trabzonspor, belki Uğurcan'ı satacak ve belki de onun gidişiyle başka isimler de gidecek. Her mevkide oyuncunun Avrupa'ya gitmesini istiyorum. Ülkemize döviz kazandırıp, tanıtımına katkı yapmasını isterim. Gidecek ilk kaleci örnek olacak. Milli Takım için elimizde 4 kaleci var. Bunun dışında Berke, Ersin, İrfan Can ve Doğan gibi isimler de var. 1,2,3,4 demeyip daha fazla oyuncu üretmemiz lazım” dedi

ŞİMDİ UĞURCAN’IN ZAMANI

Güneş şöyle devam etti; “Mert insan ve karakter olarak güçlü. Şimdi toparladı. İlk geldiğimde Serkan ve Sinan vardı. O zaman Mert'i alıp oynattım. Sonra da Uğurcan'ı aldık. Mert o zaman çok katkı yaptı sonradan bekleyen Uğurcan'ın zamanı geldi. Takımın havasını alıp kadroya girdi... Mert'in bunları aştığını düşünüyorum. Şimdi Uğurcan var. Altay da bir yıl öncesine göre çok gelişti. Şu andaki kalecilerimizin iyi olduğunu düşünüyorum. Gökhan da iyi kaleci, takımıyla zor bir dönem geçirip geldi. Hepsinden memnunum...”

Editör: TE Bilisim