Güney Kore’de geçtiğimiz ay yapılan Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan 15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı önümüzdeki hafta Trabzon’da yapılacak Dünya Okul Sporları Olimpiyatları (Gymnasiade) için bugün Trabzon’a geldi.

Manisa Büyükşehir Belediyespor sporcusu olan Ayşe Begüm Onbaşı, antrenörü Gürkan Er ile birlikte bugün Olimpiyat Köyü’ne gelerek kampa girerken, kendisini Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu karşıladı.

Güney Kore’deki altın madalya sonrasında ilk kez mikrofonlara konuşan genç sporcu, 7 yıldır yarıştığını hatırlatarak “Burada da hedefim hem finale kalmak hem de derece almak. İki ay önce de burada yarıştım. Tek ve çiftte birinci olduk. Güney Kore’deki başarımı burda da sürdürmek istiyorum” dedi.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu ise “Burada da aynı başarıyı kendisinden bekliyoruz. Cimnastik hem uluslararası okul sporları federasyonunun en önemli branşı hem de ülkemizde daha yeni yeni sporcu yetiştirdiğimiz bir branş. İnşallah kendisinden sonra kendi arkadaşlarına da örnek olacak. Salı günü başlayacağımız uluslararası dünya okul sporları olimpiyatlarının başarılı geçmesini ümit ediyoruz. Bütün milli takım sporcularımızdan madalya beklentimiz var” diye konuştu.

Onbaşı’nın antrenörü Gürkan Er ise yaptığı açıklamada “Daha önce kazanmış olduğumuz dünya şampiyonasındaki başarının devamını diliyorum. Umut ediyorum buradaki şampiyonada da aynı başarıyı gösterecektir. Bunun heyecanını yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. Sporcumuz daha önce de Trabzon’da yarışmaya katıldı. Bu da bizim için bir avantaj. Bunu güzel değerlendirmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Haziran ayında Güney Kore’de yapılan Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda kazanılan altın madalyanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da milli sporcuyu ve hocasını telefonla arayarak tebrik etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akhisar Anadolu Lisesi öğrencisi olan ve spor çalışmalarını Manisa Büyükşehir Belediyespor Spor Kulübü bünyesinde sürdüren Ayşe Begüm’ün çalışmaları ve okul durumu hakkında Er’den bilgi almıştı.
 
Editör: TE Bilisim