Cüneyt Çakır'ın yönettiği uluslararası maçlarda 5. hakem olarak görev yapan Trabzonlu hakem Barış Şimşek, son bir yılda üçüncü Şampiyonlar Ligi maçında verdiği doğru kararla hem karşılaşmanın kaderini belirledi hem de gecenin yıldızı oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. hafta mücadelesi dün oynanan 8 maçla başladı. E Grubu'ndaki kritik karşılaşmasında Bayer Leverkusen kendi sahasında Tottenham ile 0-0 berabere kaldı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır'ın beşinci hakemliğini yapan Barış Şimşek, çok kritik bir pozisyonda verdiği doğru kararla geceye damgasını vurdu.

İlk yarıda gelişen Leverkusen atağında Chicharito'nun şutunda kaleci Lloris çizgi üzerinden topa müdahale etti. İlk seferinde topa hakim olamayan Tottenham kalecisi, yuvarlanarak topu kontrol etti. 

Chicharito bu pozisyonda topun çizgiyi geçtiğini savunarak eliyle gol işareti yaptı. Ancak, beşinci hakem Barış Şimşek'e bakan hakem Cüneyt Çakır, topun çizgiyi geçmediği işaretini alınca 'devam' dedi.

Chicharito ve diğer Leverkusenli futbolcular uzun süre gol itirazında bulundu. Ancak 'Gol Çizgisi' teknolojisi ile yapılan ölçümde topun çizgiyi geçmediği, dolayısıyla Barış Şimşek'in doğru karar verdiği sonucu çıktı. Bu, Şimşek'in son bir yılda Şampiyonlar Ligi maçlarında verdiği üçüncü doğru karar oldu.

Barış Şimşek, 9 Aralık 2015'te Chelsea'nin Porto'yu 2-0 mağlup ettiği maçta da Portolu futbolcu Ivan Marcano'nun uzaklaştırmak istediği topun kale çizgisini geçtiğini tespit etmiş, orta hakem Cüneyt Çakır'ı uyararak gol kararı verdirmişti.

Barış Şimşek, 20 Ekim 2015'te Arsenal'in Bayern Münih'i 2-0 yendiği karşılaşmanın 90+2. dakikasında Mesut Özil'in vuruşunda topun kale çizgisini geçtiğini tespit edip gol kararı verilmesini sağlamıştı.
 
Bu gol, Şampiyonlar Ligi'nde bir çizgi hakemi tarafından verilen ilk gol oldu ve Barış Şimşek'in golden sonraki vücut hareketi UEFA tarafından tüm hakemlere örnek gösterildi.
 

Editör: TE Bilisim