İSKENDER GÜNEN (SABAH)

Bazı maçlar var ki oyun bazında istediklerinizi yapamazsınız. Ama futbolda anlar vardır. Aynen dün olduğu gibi. Önce Uğurcan'ın kurtardığı iki kritik pozisyon ve ardından yakaladığı tek fırsatı değerlendiren Bakasetas ve Taylan'ın hatası ile Visca'nın mükemmel vuruşuyla gelen ikinci gol... Ve Uğurcan'ın uzatmada kurtardığı bir top daha...

CEMAL ERSEN (MİLLİYET)

Bu maç kesinlikle ölçü değil. Ama yapabileceklerini görmek adına değerli. Vazgeçmemek en büyük kazanç. Ama bir ders daha var. Yol dikenli, bilmen gereken asla vazgeçmemek. Trabzonspor bu maçı sadece kalecisi Uğurcan’ın çabası ile kazanmadı. Takım olarak inandı ve sonucu buldu.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ)

Attığı gollerden fazlasını da kaçırdı. Takım halinde ikinci yarı ortaya koydukları karakter, verdikleri reaksiyon, iştahları, oyun akılları, skora isyanları, kazanmak için en önemli unsurlardan olan duygu depolarını doldurmaları üst seviyedeydi. Anların, dokunuşların anahtar oyuncuları olan, tam bir problem çözücü Bakasetas ve Edin Visca da bireysel kaliteleriyle 2 gol attılar. Trabzonspor, 2. yarıdaki galibiyeti hak eden oyunuyla çok önemli bir deplasman derbisinde geri düşmesine rağmen maçı kazanmasını bildi.

MEHMET DEMİRKOL (FANATİK)

2. yarıda Ahmetcan ve Siopis’in girişi oyunu büyük ölçüde değiştirdi. Peres merkeze yaklaştı. Büyük bir hücum kalabalığı yarattılar. Galatasaray’ın 75 gibi baskıyı kırabilmesi önemliydi. Ama yetmedi. Çünkü bir gerçek var. Oyuncu değişiklikleri bu aşamada oyun ezberini kolay kaybettiriyor. Bu sebeple ve yorgunluğun da etkisiyle 2 büyük hata oldu. Bakasetas ve Visca gibi iki MVP devreye girdi ve işi bitirdiler. Tabii Uğurcan’ı da unutmamak lazım. Kalesindeki gol beklentisinin sadece yarısını yiyen bir dev.

GÜNTEKİN ONAY (HÜRRİYET)

Trabzonspor kalecisi Uğurcan yaptığı 3 müthiş kurtarışla bordo mavililerin maçı kazanmasında başrol oyuncusu oldu. Onun dışında Siopis orta alanda kazandığı toplar ile oyunun Trabzon lehine değişmesini sağlayan isimdi. Yüksek tempoda bir Premier Lig maçı tadında bir 90 dakika izledik. Trabzonspor bu galibiyetle hedefe doğru dev bir adım attı.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK)

Üst üste kritik hatalarda da cezayı kestiler! 84’te Bakasetas, Marcao’nun kısa düşen vuruşunu gol yaparak ortaya çıkan Galatasaray kırılganlığına, bir ceza da Taylan’ın hatasında Visca keserek hem Trabzonspor’a ‘merhaba’ dedi hem de galibiyeti ilan etti. Sonuçta maçın yıldızı skor yapanlara rağmen Uğurcan olurken Trabzonspor en keskin virajlarından birini daha dönmüş oldu.

ÖMER FARUK ÜNAL (TÜRKİYE)

Maçtan önce mutlak favori Trabzonspor’du! Ancak çok sürpriz bir ilk 45 dakikaya şahit olduk. Maç Trabzonspor yarı sahasında oynandı. G.Saray haftalardır bu kadar baskılı oynamamıştı. G.Saraylı oyuncuların işin ciddiyetinin farkındaydılar. Gidişatları, gidişat değildi. Maksimum bir konsantrasyon vardı. Babel’in iki tane yüzde yüzlük topunu çıkaran bir Uğurcan performansı izledik. Önce Marcao, sonra Taylan’ın yaptığı bireysel hatalar; G.Saray’ın iyi futbolunu gölgede bıraktı.

Editör: TE Bilisim