ERCİYEM Mİ ZİYA EREN Mİ?

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, A Spor canlı yayınına katılarak açıklamalarda bulundu. Sezon başında haksız fesih yaparak Galatasaray’a giden ve TFF UÇK tarafından 6 ay futboldan men cezası olan Oğulcan Çağlayan konusunda konuşan Yeşil-Mavililerin Başkanı Hasan Kartal, Kayseri Erciyes Kulübü'ne de ödeme yapılmadığı yönündeki iddialara da açıklık getirdi. Kartal, “Oğulcan'ın alışından 200 bin Euro arasında borcumuz var. Kayseri Erciyes ile Ziya Eren ile masaya oturmamız gerekiyor. Ziya Eren paranın kendisine ait olduğunu iddia ediyor. 'Benim almam gerekir' diyor. Diğer taraf 'Bizim almamız gerekir' diyor. 1 milyonu vermişiz. 200 bin Euro'yu niye vermeyelim? Hukuki yollara başvurmuş. Kim haklı çıkarsa öderiz” dedi.

OĞULCAN’I DOLDURDULAR

Oğulcan Çağlayan'ın 6 maç ceza ve 1 milyon 200 bin Euro ceza almasıyla ilgili de konuşan Kartal, “Yapılan şu.. Netice itibariyle bu çocuğumuz ligin bitimine 6 maç kala, Rizespor'un çok sıkıntılı olduğu dönemde bırakıp gitmiştir. Oğulcan Çağlayan'ın Rize'den ayrılmasının kendi tasarrufunda yapılmış bir hareket olduğuna kesinlikle inanmıyorum. O genç bir çocuk. Sözleşmeyi fesh etmeden anlayacağını düşünmüyorum. Yani elimizde bir sözleşme var. Biz bir yıllık opsiyonu federasyona sunmuşuz. Akabinde kimler doldurduysa Oğulcan gitmiş. Hukuksal süreç devam ediyor. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun verdiği bir karar var. İnşallah en doğru kararı verirler, kimsenin hakkı yenmez” dedi.

HERKES KENDİNE YONTUYOR

Kartal, basın toplantısıyla bazı açıklamalarda bulunacağını belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Bazı kulüpler etik olmayan şeyler yapıyor. Ondan sonra zeytinyağı gibi su yüzüne çıkıyor. Bu tip insanların bence kulüp yönetmemesi lazım. Yani kulüpte yöneticilik yapıyorsanız karşı kulübün sporcunun hakkını çok güzel düşünmeniz gerekir. Hep keseri kendi tarafına yontmanın bir anlamı yok. Hepimiz yöneticiyiz ve birbirimizle dostuz. Neticede problem yaratmak, birbirimize husumet beslemek doğru değil diye düşünüyorum.”

Editör: TE Bilisim