Avrupa Şampiyonası 3 Nisan’da 

Gelişmekte olan Spor Branşları Federasyonu tarafından düzenlenen Ümitler ve Gençler Türkiye Kuraş Şampiyonası sona erdi.

29 Şubat - 01 Mart tarihleri arasında Bilecik Atatürk Spor Salonu’nda 20 ilden 327 sporcunun katıldığı organizasyonda Trabzonlu sporcular göz doldurdu. Bu yıl ilk defa düzenlenen Türkiye Şampiyonasında 57 kiloda Mehveş Şahinoğlu şampiyon olurken 81 kiloda Berkay Akdemir ise ikinci olarak alkış aldı. Elde edilen başarının ardından derece alan sporcularımız Türkiye’yi 3 Nisan’da Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda temsil edecek. 

İlk Defa Düzenlendi 

Bilecik’te düzenlenen şampiyonada sporcularla birlikte görev alan antrenörlerden Bayram Çelik ve Fahri Altunbaş gelen başarıların ardından çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Gelişmekte olan Spor Branşları Federasyonunca ilk defa düzenlenen şampiyonada alınan derecelerin ardından sporcularla gurur duyduğunu dile getiren Antrenör Bayram Çelik, “Bu şampiyona ilk defa düzenlendi. Madalya bekliyorduk. Keza beklediğimizde oldu. İnşallah Yunanistan’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nda da aynı başarıları tekrarları. Mehveş’i ve Berkay’ı gösterdikleri başarılardan dolayı kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

İstiklal Marşını Okutacağız 

Elde edilen başarının ardından Trabzon’a döndüklerini ve sporcularla birlikte milli takım kampına kadar en kısa sürede hazırlıklarına başlayacaklarını dile getiren Antrenör Fahri Altunbaş, “Bu şampiyona Türkiye’de ilk defa düzenlendi. 2 sporcuyla katıldık. 2 madalya aldık.

Şimdi önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Oradan da madalyalarla döneceğimize eminim” ifadelerini kullandı. İlk kez katıldıkları şampiyonadan madalyalarla dönen Mehveş ve Berkay ise çok gururlu olduklarını ifade ederken, “İlk defa katıldığımız şampiyonada madalyalar ile döndük. Bizim için güzel bir tecrübe oldu. Zorluk çekmedik. Sonuçta Kuraş, Judo’nun benzeri. Önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Selanik’e İstiklal Marşımızı okumaya gideceğiz” dedi. 
Haber Ali Osman YÜRÜK 
 
Editör: TE Bilisim