Milli formanın her zaman kulüp başarılarının üzerinde olduğunu söyleyen golcü futbolcu, "Halkımızın bizden büyük beklentiler içinde olmasını sağlayan bizleriz. Hem Avrupa Şampiyonası hem de Dünya Kupası elemelerinde kazanılan zafer, ülkemizin de bizden beklentilerini artırdı. Biz de bunun bilincinde ve sorumluluğundayız" diye konuştu.

BU MAÇI ALMALIYIZ

35 yaşındaki futbolcu, sözlerine şöyle devam etti: "Biz maç maç düşündüğümüz zaman başarılı oluyoruz. Tüm takım olarak öncelikli hedefimiz İtalya maçı. Büyük maçları daha iyi oynadığımız ortada. Bu maçı da kazanmalıyız. Ne İtalya bizden, ne de biz İtalya'dan çekiniyoruz. Sahaya çıktığımızda kimseden korkumuz yok. İyi bir başlangıç yapıp, EURO 2020'de Türkiye'yi hak ettiği yerlere taşımak, yeni zaferler yaşatmak istiyoruz." Burak Yılmaz, 2021'de oynadığı 3'ü Dünya Kupası elemesi, biri özel maç olmak üzere 4 maçta 5 gol sevinci yaşadı. Tecrübeli futbolcu, ay-yıldızlı formayla ise toplam 29 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.

ÇALIŞMAYA DEVAM

Bu arada A Millî Takımımız, İtalya ile 11 Haziran'da oynayacağı EURO 2020 açılış maçının çalışmalarına Almanya’da devam ediyor. İlk 20 dakikası basına açık olan ve tüm takımın katıldığı çalışma ısınma hareketleri ile başladı. Daha sonra pas ve top kazanma çalışması yapıldı. Hücum organizasyonuyla süren antrenmanın basına kapalı bölümünde taktik varyasyonlar çalışıldı. Yaklaşık 1.5 saat süren antrenmanda oyuncuların oldukça moralli ve hırslı oldukları gözlendi.

Editör: TE Bilisim