Şampiyonluk yolunda son iki maçta kaybettiği 4 puanla büyük bir yara alan Trabzonspor’da hakemlere büyük tekpi var. Alanyaspor maçının ardından çıkılan Ankaragücü maçında hakem Abdulkadir Bitigen ve VAR hakemi Suat Arslanboğa’nın tavırları Bordo-Mavili camiayı isyan ettirdi. Şampiyonluk yolunda Başakşehir ile çekişen Trabzonspor’un hiç adil bir yarışın içinde olmadığı açıkça gözüküyor. Başakşehir takımı tamamen hakem destekli ilerlerken Trabzonspor’a karşı büyük bir operasyon yapılıyor.

BENZER SENARYOLAR

Geçtiğimiz hafta Alanyaspor maçının VAR Hakemi olan Abdulkadir Bitigen, bu hafta Ankaragücü maçında adeta ‘Operasyon böyle yapılır’ der gibi bir yönetim sergiledi. Ankaragücü takımının sert oyununa müsaade eden ve kartlarını adil çıkartmayan Abdulkadir Bitigen, 61.dakikada penaltı ile alakası olmayan pozisyonda Trabzonspor aleyhine penaltı kararı vererek büyük bir skandala imza attı. 1996, 2005, 2010’da da buna benzer operasyonlarla karşı karşıya kalan Trabzonspor’un 2020’de de şampiyonluğunun engellenmesi adına her türlü oyun oynanıyor.

TRABZON ŞEHRİ İLE DERDİNİZ NEDİR?

Daha önceden yapılan operasyonlardan ötürü Trabzonspor’un başına gelecekleri önceden biliyorduk. Uyardık da… Buna rağmen Trabzonspor’a karşı bilinçli bir şekilde yapılan bu operasyonlara neden önlem alınamıyor? Trabzonspor bu kadar mı güçsüz kaldı? Trabzon’un önde gelen isimleri neden sessiz? Bir Başakşehir Kulübü’ne karşı bile Trabzonspor’a yapılan bu operasyona nasıl sessiz kalınabiliyor? Bir şehrin kaderiyle bu kadar oynanmaz. Bütün şehir adeta şokta. Trabzon ve Trabzonspor ile derdiniz nedir? Yine masa başında tüm hayaller ve umutlar çalınıyor.

‘ŞAMPİYONLUKLARA AMBARGO KOYAR’ KORKUSU VAR

Karanlık tezgahlarda ‘Trabzonspor yeniden şampiyon olursa, önünü alamayız şampiyonluklara ambargo koyar’ korkusu var. Şampiyonluğa oynayan takımın son iki maçına gönderilen hakemlere bakın. Atilla Karaoğlan ve Abdulkadir Bitigen. Daha fazla söze gerek var mı? Planlı, bilinçli bir şekilde kurgulanmış ve kusursuz bir şekilde vizyona koyulmuş bir senoryo ile karşı karşıya Trabzonspor. Bu çirkin düzeni değiştirmek için Trabzon ne zaman birlik olacak? Artık yeter! Ya bu oyunları kabulleneceğiz ya da bir yol bulup bu düzeni bozacağız! Başka yolu yok, Başka Trabzonspor yok…
 
Editör: TE Bilisim