“ÖZEL OLARAK HAZIRLANIYORUZ”

Öncelikle Beşiktaş maçına çok iyi hazırlandıklarını belirten Sosa, “Gerçekten çok özel bir hafta bizim için. Özel konsantrasyonla hazırlanıyoruz. Bütün takım bu maça odaklanmış durumda. Bu maçta eğer galibiyet alabilirsek taraftarımıza çok büyük bir mutluluk hediye edebileceğimizi düşünüyorum. Bunu hak ediyorlar. Uzun süre saha sonuçları beklediğimiz gibi değildi. Ama bu hafta özel bir çalışmayla hazırlanıyoruz” dedi.

“İstediğimiz Gibi Başlayamadık”

Lig’deki genel durumlarını da değerlendiren Sosa, “İlk başlangıçlar tabiki önemlidir. Ama önemli olan nasıl bitirdiğiniz. Dolayısıyla lig uzun bir yol. Biz de bu uzun yolda belki istediğimiz gibi başlayamadık ama yolun sonuna daha çok var. Oynayacağımız çok maç var. Bizim açımızdan ve bütün diğer takımlar açısından uzun bir yol olacak. Kolay bir yol olmayacak. Herkes için zor başladı lig. Biz belki istediğimiz gibi başlayamadık ama yolun sonunda istediğimiz gibi getirebiliriz. Bu da bizim elimizde” diye konuştu.  

“Sakin Kafayla Düşünmeliyiz”

Geçen yıl Malatya maçı sonrası oynanan Fenerbahçe maçı ile yakalanan çıkışla ilgili sorulan soru üzerine Sosa, “Geçen yıl dediğiniz maçla beraber çıkışımız oldu. Ama asıl çıkış bizim çalışmalarımızla, bizim odaklanmamızla alakalı bir durumdu. Saha sonuçları istediğiniz gibi gelmeye başlanıca, kazanmaya başladığınız sürece, çalışmanız daha kolay oluyor. Daha sakin kafayla, daha huzurlu ortamda hazırlanmanız mümkün oluyor. Ama bu hafta ki maçta önemli bir maç. Gerçekten çok önemli maç. Ama her şey değil. Bizim için önemli olan saha içi skorları alabilirsiniz daha huzurlu olabilirsiniz. Biz de bunu sağlamaya çalışıyoruz. Her maç önemli” diye konuştu.

“SAKATLIKLAR İŞİMİZİN PARÇASI”

Yaşanan sakatlıklarla ilgili de konuşan Sosa, “Sakatlanan oyuncu arkadaşlarımız açısından üzgünüz. Onları kaybetmek istemezdik. Kendileri takımımız adına önemli oyuncular, önemli kimlikler. Ama geçen yıl gibi bir örnek var önümüzde. Geçen yıl sadece 13, belki de 14 oyuncuyla beraber genç arkadaşlarımızla beraber çok iyi bir iş ortaya çıkardık. Lig sonunda da belki daha da iyi bir yer olabilirdik. Maalesef bu sezon da yaşadığımız sakatlıkların tabiki önüne geçemiyoruz. Bunlar işimizin tam ortasında olan şeyler. Ama biz geçen sene örneğini önümüze katarak belki onun da daha üstüne çıkarak geçen sene yaptığımız işin daha iyisini yapabiliriz. Bu kapasitemiz, yeteneğimiz var” dedi.

“Ayağa Kalkıp Yolumuza Devam Edeceğiz”

Takım içindeki moral ve motivasyonun önemine dikkat çeken Sosa, “Biz takım arkadaşlarımız olarak, hocamızla konuştuğumuzda da anlatmaya çalıştık saha sonuçları istediğimiz gibi gelmedi belki ama bizim artık önümüzde iki yol var. Kötü sonuçlara takılıp orada kalmak, ya da tekrar ayağa kalkıp, tekrar devam etmek. Biz her zaman tekrar ayağa kalkıp, tekrar devam etmeyi seçen taraf olduk. Yine öyle olacak. Biz sadece kaybettiğimiz maçlara odaklanırsak önümüzde ki maçları da kazanamayabiliriz. Biz böyle insanlar değiliz. Sadece önümüzdeki maçlara hazırlanmayı düşünüyoruz. İnsanlara da iyibir motivasyonda olduğumuzu göstermeliyiz. Şu an takım içinde gayet iyi bir hava olduğunu söylemem gerekir” ifadelerini kullandı.  

“İki Taraf Da Mutluysa Neden Olmasın”

Trabzonspor ile sözleşme yenileyip yenilemeyeceği ile ilgili soru üzerine Sosa, “Kulübün beni buraya getirme amaçlarından bir tanesi kazandığım tecrübelerle takım arkadaşlarımıza özellikle genç yetenekli arkadaşlarımıza bu tecrübeleri aktarmak. Özellikle geçtiğimiz yıl bunları başarma şansı buldum. En ufak payım varsa bundan mutluluk duyarım. Başkanımızla sezon öncesinde yaptığım konuşmalarda kendisine onu belirttim. Ben sadece işime odaklanmış biriyim. Sezon sonunda kontratımın bitmesi veya bitmemesi beni çok düşündürmüyor. Ben arkadaşlarıma hem saha içinde hem de saha dışında yardımcı olmaya çalışan biriyim. Sezon sonunda bunlar değerlendirilir. İki taraf da mutluysa neden olmasın” dedi.

Mikel ve sturridge mutlu mu?

Trabzonspor’a geldikten sonra kendisi hakkında ‘Mutlu değil’ şeklinde çıkan haberlerin bu kez Obi Mikel ve Sturridge ile ilgili de çıkması konusunda sorulan soruya Sosa şöyle cevap verdi; “Ben de ilk geldiğimde benzer haberler çıkmıştı. İlk başta ailemin gelmeyeceğini, ailemin burada olmak istemediğini söylediler. Ailem geldiğinde burada mutlu değiller gidecek dediler. Buradan gitmediklerinde başka şeyler söylemeye başladılar. Değişim her zaman zordur. Bu işimizin zor taraflarından bir tanesi. Ben de ilk geldiğimde 2 - 3 ay boyunca otelde kalmıştım. Ev bulmak sorun olmuştu. Daha sonra her şey yerli yerine oturuyor ve bu tür sorunlar çözülmeye başlıyor. Ben de arkadaşlarımıza onu anlatmaya çalıştım. İlk geldiklerinde onların hakkında haberler çıkıyor. Bu çıkan haberleri bir süre sonra yalanlama gereği bile duymuyorsunuz. Onlar da bunun belki sıkıntısını çekecekler ama alıştıklarında da burada çok mutlu olacaklarına inanıyorum
Editör: TE Bilisim