Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’nun Oğulcan Çağlayan davasında Galatasaray Kulübü için açtığı “mahkeme” yolunu Beşiktaş da kullandı. Siyah-beyazlılar, Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı ile yaşanan tazminat anlaşmazlığını Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı.

TFF Tahkim Kurulu, 27 Mayıs’ta Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Abdullah Avcı’ya 17 milyon 130 bin lira fesih tazminatı ödemesine hükmetmişti. Tahkim Kurulu’nun bu kararıyla sportif olarak yargı yolu tükenen siyah-beyazlılar, tıpkı Galatasaray gibi soluğu Bölge Adliye Mahkemesi’nde aldı.

Beşiktaş’ın hukuk birimi bir aylık yasal süre dolmadan Tahkim Kurulu’nun 17 milyon 130 bin lira tutarındaki fesih tazminatı kararı için Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvurdu. Abdullah Avcı’ya bu tutarda bir ödeme yapmak istemeyen siyah-beyazlılar mahkemeden kararın bozulması talebinde bulundu.

Tahkim Kurulu, Galatasaray ile Çaykur Rizespor kulüpleri arasındaki Oğulcan Çağlayan davasında sarı-kırmızılıların, Karadeniz ekibine 1 milyon 200 bin euro (12,3 milyon lira) ödemesini kararlaştırmıştı. Ancak Tahkim, Galatasaray’ın mahkemeye başvurması üzerine de kararın kesinleşmesinin bekleneceğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim