İLK OLARAK SLOVENYA

Trabzonspor’un 22 günlük yurt dışı kamp çalışmalarının ilki 4-17 Temmuz 2022 tarihleri arasında Slovenya’nın Kranj kentinde gerçekleştirildi. Bu etapta 2 hazırlık maçı ve 19 antrenman gerçekleştiren Bordo-Mavililer 3 günlük aranın ardından bu kez ikinci etap kampı için Avusturya’nın İnnsbruck kenti Bad Haring bölgesine geçti.

BİR GALİBİYET BİR BERABERLİK

Trabzonspor, Slovenya kampında 2 hazırlık maçı oynarken kondisyon salonu ve sahada olmak üzere toplam 19 antrenman gerçekleştirdi. 2 hazırlık maçında 1 galibiyet, 1 beraberlik alan Bordo-Mavililer, ilk olarak MTK Budapeşte takımını Vitor Hugo ve Yusuf Erdoğan'ın golleriyle 2-1 mağlup ederken ikinci karşılaşmada Çekya'nın Slovacka takımı ile 2-2 berabere kaldı. Çekya karşılaşmasında Kouassi kaydettiği 2 golle en fazla gol atan oyuncu olurken Vitor Hugo ve Yusuf Erdoğan da 1'er kez rakip fileleri havalandırdı.

30 KİŞİLİK KADRO TAMAMLANDI

2021-22 sezonunu şampiyon tamamlayan Trabzonspor'da, 30 kişilik kadro 11 Temmuz'da Danimarkalı oyuncu Andreas Cornelius'un gelmesiyle tamamlandı. Bordo-Mavili takıma, izin verilen milli oyuncular Uğurcan Çakır, Dorukhan Toköz 7 Temmuz'da, Eren Elmalı, Doğucan Haspolat, Jens Stryger Larsen, Jean Evrard Kouassi, Anastasios Bakasetas, Manolis Siopis 9 Temmuz'da, Andreas Cornelius da 11 Temmuz'da katıldı. Yeni transfer Trezeguet de vize işlemlerinin tamamlanmasının ardından 9 Temmuz'da kampa katıldı.

UĞURCAN ÇAKIR

Trabzonspor’un 1 numarası Uğurcan Çakır özellikle transfer sezonu gelmeden ismi Avrupa’ya gideceği yönünde çokça yazılıp çizildi. Milli Takım’ın ardından bordo-mavililerin kampına katılan başarılı file bekçisi önce hocası eşliğinde bireysel olarak ardından da takımla birlikte çalışmalara başladı. İki hazırlık maçında forma giyinen Uğurcan Çakır’ın Süper Kupa ile birlikte yeniden form tutacağı ve transfer sezonunun sona ermesi ile kafasının daha rahat olacağı dile getirildi.

MUHAMMET TAHA TEPE

Bordo-Mavili takımın kampta öne çıkan isimlerinden birisi de genç eldiven Muhammet Taha Tepe oldu. Uğurcan Çakır’ın kampa sonradan dahil olması nedeniyle Slovenya’daki 2 hazırlık maçında forma giyinen ve oldukça iyi bir performans göstererek göze girdi. Genç file bekçisinin bu başarısı Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın da övgüsüne vesile oldu. Muhammet Taha Tepe forma giyindiği iki karşılaşmada kalede geleceğe yönelik olumlu mesajlar verdi.

VİTOR HUGO

Trabzonspor’un başarılı savunma oyuncusu Vitor Hugo Avcı’nın yeni sezonda da en büyük umutlarından birisi. Şampiyonluk sezonunda oldukça başarılı bir grafik çizen Brezilyalı oyuncu başarılı bir kamp dönemi geçirdi.

STEFANO DENSWİL

Geçtiğimiz sezon takıma kısa sürede sağladığı uyum ve ortaya koyduğu başarılı performansla Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın yeni sezondaki en önemli oyuncularından birisi olacak. Kampta sakatlığı nedeniyle antrenmanlara biraz gecikmeli başlayan Denswil ikinci etap kampında iyi bir görüntü verdi.

AHMETCAN KAPLAN

Genç oyuncu yeni sezonda da formayı giyinebilmek için çok istekli olduğunu gösterdi. Çalışkanlığı ile hocasından forma istediğini gösterdi. Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın da kamptaki her basın toplantısı ve değerlendirmesinde de özellikle genç oyunculara örnek gösterdiği isimlerin başında geldi.

DORUKHAN TOKÖZ

Genç oyuncu bu sezon da Trabzonspor’un en önemli oyuncularından birisi olacağını gösterdi. Antrenmanlarda ve hazırlık maçlarında istekli ve hırslı görüntüsüyle Avcı’nın bankolarından birisi olma konusunda yine iddialı olduğunu gösterdi.

EREN ELMALI

Yeni sezon transferlerinden Eren Elmalı kendi ifadesiyle takıma kısa sürede sağladığı uyum ve adaptasyonla dikkat çekti. İkinci etaptaki hazırlık maçlarında iyi bir görüntü verdi.

JENS STRYGER LARSEN

Slovenya’daki kampa katıldığı günden beri gerek takıma gerekse ortama ayak uydurmada hiç zorluk yaşamadı. Hazırlık maçlarında iyi bir görüntü verdi. Yerinde bir transfer olduğunu gösterdi.

JEAN EVRARD KOUASSİ

Geçtiğimiz sezon devre arası büyük umutlarla Trabzonspor’a transfer olan Kouassi kampın en çalışkan ve hırslı isimlerinden birisiydi. Slovenya’da oynanan hazırlık karşılaşmalarında da bu yönünü ortaya koydu. Çekya’nın Slovacko takımı karşısında 2-0 mağlup durumda olan takımı adına attığı 2 güzel golle beraberliği sağlayan isim oldu.

ANASTASİOS BAKASETAS

Transfer söylentilerine kulaklarını tıkayarak kampa katılan Bakasetas antrenmanlarda iyi bir görüntü verdi. Bakasetas zor geçecek yeni sezonda Abdullah Avcı’nın orta sahadaki güvendiği isimlerden. Eski formuna kavuşması halinde takıma çok şey katacak.

EDİN VİSCA


Tecrübeli oyuncu artık Trabzonlu gibi... Geçtiğimiz sezon bordo-mavililerin adeta şampiyonluk hamlesi olarak gerçekleştirdikleri bu transfer yeni sezonda da takımın en önemli ayağı olacak. Bosnalı oyuncu antrenmanlarda çok başarılı ve iyi bir görüntü verdi. Avusturya’daki ilk hazırlık maçı olan Torino karşısında istediği gibi bir performans sergileyemese de takım için çok önemli bir oyuncu olduğunu yeniden gösterdi.

MAHMUD AHMED TREZEGUET

Trabzonspor’un bu sezon büyük umutlarla renklerine kattığı Mısırlı oyuncu deyim yerindeyse 40 yıllık Trabzonsporlu gibi bir görüntü verdi. Nwakaeme’nin takımdan ayrılması sonrası transfer edilen Trezeguet kampa katıldığı ilk günden itibaren takıma sağladığı uyumla dikkat çekti. Hazırlık maçlarında iyi bir görüntü veren Trezeguet yeni sezonda da kilit oyunculardan birisi olacağını gösterdi.

YUSUF ERDOĞAN

Özellikle antrenmanlardaki istekli ve hırslı görüntüsüyle dikkat çekti. Çalışkanlığı ile Abdullah Avcı’nın da gözüne girmeye çalışan Yusuf Erdoğan şans bulduğu hazırlık maçlarında bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştı.

BERAT ÖZDEMİR

Trabzonspor’un büyük umutlarla transfer ettiği ve geçtiğimiz zaman zaman iyi bir performans ortaya koyan genç oyuncu forma için savaşacağını gösterdi. Antrenmanlarda da bunu gösteren genç oyuncu da hocası Avcı’dan forma istediğini göstermek için çaba harcadı.

MAREK HAMSİK

Trabzon'da 27 Haziran'da başlayan çalışmalarına ilk günden itibaren katılan ve en erken kente gelen yabancı futbolcu olan Hamsik, kamptaki tüm maçlarda forma giyerken, antrenmanların da tamamında yer aldı. Slovak yıldız Hamsik, her zamanki gibi profesyonelliği ile örnek olmaya devam etti. Slovacko karşılaşmasında da sahaya kaptan olarak çıktı. Antrenmanlardaki çalışkanlığı ve işine karşı olan saygısı ile da dikkat çeken Slovak oyuncuya bu sezon da çok iş düşecek.

ABDÜLKADİR ÖMÜR

Genç oyuncu Abdülkadir Ömür hazırlık maçlarındaki performansıyla eski günlerine döneceğinin sinyalini verdi. Antrenmanlarda iyi bir görüntü veren genç oyuncu yeni sezonda da forma giyinebilmek için çok çalıştı.

SİOPİS BİLDİĞİMİZ GİBİ

Trabzonspor'da kampın neşesi Yunan Futbolcu Manolis Siopis, yine oldu. 9 Temmuz'da izninin sona ermesiyle kampa gelen Siopis, takımın da enerjisini yükseltti. Teknik direktör Abdullah Avcı, takımın tüm oyuncuların gelmesiyle enerjisinin yükselmeye başladığını belirtmiş ve 'Siopis, apayrı olarak takıma neşe kattı' yönünde ifadeler kullanmıştı.

ANDREAS CORNELİUS

Trabzonspor’un en önemli gol ayağı Cornelius antrenmanlarda iyi bir görüntü verdi ancak hazırlık maçlarında gol atma başarısı gösteremedi. Golcü oyuncu her şeye rağmen yen sezonda da hem Abdullah Avcı’nın hem de takımın en büyük gol umudu olacak.

DJANİNY TAVARES SEMEDO

Abdullah Avcı’nın gözde oyuncularından Djaniny çalışkanlığı ve performansı ile beğeni topladı. Özellikle Avusturya’daki ikinci etap kampında oynanan hazırlık maçlarında ortaya koyduğu performansla da dikkat çekti. Mücadeleci yapısı ve fiziği ile Avcı’nın yeni sezonda Cornelius ile birlikte en önemli gol silahı olacağını gösterdi.

GENÇ OYUNCULAR

Trabzonspor'un genç oyuncuları da Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın gözüne girebilmek için büyük çaba sarf etti. Özellikle Slovenya’da gerçekleştirilen 1.etap kampında öne çıkan isimler Kerem Şen ile Hakan Yeşil oldu. Geçen sezon Bursaspor'dan kadroya dahil edilen Kerem Şen antrenmanlarda ve forma şansı bulduğu hazırlık maçlarında çok beğenildi. Orta alanda hücuma dönük olarak da oynayan 20 yaşındaki oyuncu, teknik direktör Abdullah Avcı'nın da gözüne girmeyi başardı. Hakan Yeşil ile Behlül Aydın ise ilk etap kampının sonunda kiralık olarak gidebilmek için izin alarak takımdan ayrıldı. Yeni transferler Emrehan Gedikli ile Taha Altıkardeş de şans buldukları maçlarda fırsatı iyi değerlendirmek istedi. Farukcan Genç de takımda kalabilmek için mücadele etti.

NURGÜL GÜNAYDIN

Editör: TE Bilisim