HEKİMOĞLU’NUN AKLI PLAY-OFF’LARDA!: 2-2

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Hekimoğlu Trabzon dün sahasında İnegölspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya hızlı başlayan Kırmızı-Lacivertliler Batuhan Karadeniz’in ilki penaltıdan olmak üzere 9 ve 22.dakikalarda attığı gollerle bir anda 2-0 öne geçti. Kalan dakikalarda farkın daha da açılacağı ve Hekimoğlu Trabzon’un çok rahat bir galibiyet alacağı düşünülürken İnegölspor önce Mehmet Özdıraz’ın penaltı golüyle farkı bire indirdi ardından 40. dakikada Gökhan Kurumuş ile beraberliği sağladı: 2-2. İlk yarı bu skorla sonuçlandı.

Müsabakanın ikinci yarısında galibiyet golünü bulmak için büyük bir çaba sarf eden Hekimoğlu Trabzon, bu ataklardan sonuç alamayınca kümede kalmak için çabalayan rakibini mağlup edemeyerek bir puanla yetinmek zorunda kaldı. Kırmızı-Lacivertliler bu sonuca rağmen 65 puanla ikinci sıradaki yerini en yakın takipçisi Ankara Demirspor’un 6 puan önünde korudu. Ligin bitimine 3 hafta kalırken Hekimoğlu Trabzon, Play-Off’ları düşünmeye başladı. Hedefini 1.Lig olarak belirleyen Lacivert-Kırmızılı ekip kalan üç maçta sorun yaşamak istemiyor.

 STAT: Ortahisar Yavuz Selim

HAKEMLER: Ferhan Kestanlıoğlu**, Güner Mumcu Taştan**, Tolga Atasoy**

HEKİMOĞLU TRABZON: Abdülaziz Demircan**, Miraç Acer** (Dk.46 Yasin Palaz**), Onur Akdeniz **, Ali Aytemur**, Samet Yalçın**, Caner Aktaş**, Mehmet Sak**, Eray Ataseven**, Özkan Yıldırım** (Dk.68 Serkan Odabaşoğlu*), Salih Kavrazlı** (Dk.46 Bahadır Erol**), Batuhan Karadeniz ***

İNEGÖLSPOR: Gökhan Siverek**, Gökhan Kurumuş***, Bilal Yıldırım**, Ogün Çalışkan**, Samet Günhan***, Fatih Üge* (Dk.46 Selimcan Temel**), Metin Yüksel** (Dk.63 Erdem Seçgin**), Mehmet Özdıraz*** (Dk.78 Cafer Tosun*), Abdulkadir Kuzey** (Dk.63 Emir Özsoy**), Ali Aydemir** (Dk.78 Ahmet Şahin*), Yunus Emre** 

GOLLER: Dk.9 (P), Dk.22 Batuhan Karadeniz (Hekimoğlu Trabzon),Dk.26 (P) Mehmet Özdıraz, Dk 40 Gökhan Kurumuş (İnegölspor)

Sahasında Sarıyer’e mağlup olan Kırmızı-Beyazlılar ateşin içine düştü

NE YAPTIN GÜMÜŞ!: 0-3

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta kümede kalma savaşı veren ve son üç maçından çıkardığı 7 puanla umutlanan Gümüşhanespor, mutlak kazanması gereken maçta sahasında Sarıyer’e mağlup olarak doğrudan ateş çemberine düştü. Karşılaşmanın henüz 11.dakikasında Sarıyer’in Özgür Yıldırım’la kazandığı golle yenik duruma düşen Gümüşhane, tüm çabasına karşın eşitliği sağlayamadı ve ilk yarı konuk ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Beraberliği sağlamak için ikinci yarıda daha baskılı gözüken Kırmızı-Beyazlılar ikinci yarıda da gol yollarında etkili olamazken Sarıyer 66.dakikada Okan Deniz’in golüyle farkı ikiyi çıkarıp rahatladı. Kalan dakikalarda Gümüşhane’nin atakları sonuç vermezken Sarıyer 90.dakikada Ozan’ın golüyle farkı 3’e çıkarıp Play-Off iddiasını sürdürürken, bu hayati önemdeki maçtan yenik ayrılan Gümüşhanespor ise 27 puanla 15. sırada kalıp kümede kalma umudunu önemli ölçüde sarstı.

STAT: Gümüşhane Yenişehir

HAKEMLER: Adnan Deniz Kayatepe**, Murat Şimşek**, Sabri Öğe**

GÜNÜŞHANESPOR: Zeki Ayvaz*, Yunus Şimşek*, Ömer Alp Kulga*, Osman Torun*, Muharrem Efe*, Tugay Adamcıl* (Dk.85 Özgür Ortaç ?), Sercan Kaya* (Dk.80 İlke Tankul?),Tekin Adar* (Dk.72 Burak Demireğen*), Musa Sinan* (Dk.83 Oğuz Eken?), Raif Gündoğdu*, Erdinç Mergen* (Dk.71 Baran Basut*) 

SARIYER: Ali Türkan***, Nuri Terliksiz***, Hüsnü Başkurt***, Mehmet Cansın***, Oğuz Yıldırım***, Savaş Yılmaz***, Mahmut Bilir**, Okan Deniz**, İlyas Çakmak** (Dk.46 Fatih Gül**), Bertul Kocabaş**, Bertuğ Yıldırım***(Dk.90 Ozan Tahtaişleyen**)

GOLLER: Dk.11 Özgür Yıldırım, Dk.66 Okan Deniz, Dk.90 Ozan Tahtaişleyen (Sarıyer)

Turgutluspor’u deviren Mavi-Beyazlılar galibiyet serisini 3 maça çıkardı

PAZAR COŞTU 2-0

Uzun süren suskunluktan sonra son iki maçında iki galibiyet alarak kötü gidişe dur diyen Pazarspor, dün de evinde oynadığı maçta Play-Off iddiası bulunan Turgutluspor’u 2-0 mağlup ederek galibiyet serisini üç maça çıkarıp tırmanışını sürdürdü. İlk yarısı 0-0 sonuçlanan maçta Pazarspor’a üç puanı getiren goller ikinci yarıda Feyyaz Aydil ve Eren Karadağ’dan gelirken, bu sonuçla puanını 47’ye çıkaran Mavi-Beyazlılar iyice rahatladı.

STAT: Pazar İlçe

HAKEMLER: Mehmet Güngör** , İlker Ayten**, Çağrı Ateş**

PAZARSPOR: Melikhan Sarı***, Muhammet Çavuşoğlu***, Ali Karnapoğlu***, Kadir Kaan***, Muhammet Çelik***, Mete Karahan***, Onur Civelek** (Dk.66 Eren Karadağ***), İbrahim Topaloğlu** (Dk.61 Savaş Çakır**), Ömercan Öndaş**, Feyyaz Aydil****, Eray Yüksel**

TURGUTLUSPOR: Muhammet Taha*, Hamit Kulya**, Sinan Büyüksakarya**, Mete Sevinç**, Yiğit Gök**, Savaş Polat**, Samed Kılıç**, Mithat Yaşar**, Rıdvan Özdemir**, Muhammet Beşir**, Muhammet Haşim* (Dk.29 Muhammet Arslantaş**)

GOLLER: Dk.52 Feyyaz Aydil, Dk.68 Eren Karadağ (Pazarspor)

BAYBURT’A YAN BAKILMAZ!: 3-2

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Bayburt Özel İdarespor dün deplasmanda Bodrumspor ile karşı karşıya geldi. Bodrum İlçe Stadı’nda oynanan müsabakayaçok etkili başlayan Sarı-Siyahlı ekip, 7.dakikada İbrahim’in golü ile öne geçti. İlkyarının son dakikalarında Uğur Türk’ün golü ile soyunma odasına 2-0’lık üstünlükle giden Sarı-Siyahlı ekip, 51.dakikada yine Uğur Türk’ün golü ile zorlu deplasmanda 3-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra skoru korumaya çalışan Bayburt, üst üste 63 ve 72.dakikalarda kalesinde gördüğü gollere engel olamadı ve skor 3-2’ye geldi. Kalan dakikalarda sonucu değiştirecek başka gol olmayınca Bayburt, sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrılmanın mutluluğunu yaşadı.

STAT: Bodrum İlçe

HAKEMLER: Eren Gökmen**, Hüseyin Atyakmaz**, Hüseyin Can**

BODRUMSPOR: Gökdeniz*, Süleyman Özdamar**, Muhammet*, Emre*, Sergen* (Dk.40 Hüseyin Erkan*), Emirhan*, Süleyman Güneş** (Dk.67 Murat*), Medeni Bingöl* (Dk.46 Ozan Sol**), Celal Dumanlı* (Dk.90 Enes?), Burak*, Cenk Şen* (Dk.67 Batuhan*)

BAYBURT ÖZEL İDARE: Yunus Emre**, Ömer İnan***, Deniz Solmaz***, Ömer***, Salih***, Savaş** (Dk.65 Onur**), Emre** (Dk.60 Feridun*), Sefa**, İbrahim***, Uğur Türk**** (Dk.77 Tolga*), İlker** (Dk.77 İlter Ayyıldız*)

GOLLER: Dk.7 İbrahim, Dk.45-51 Uğur Türk (Bayburk Özel İdare), Dk.63 Süleyman Güneş, Dk.72 Ozan Sol (Bodrumspor)

MAZERET YOK KAZANACAĞIZ

Spor Toto 1.Ligde sezonun bitimine 3 maç kala 2 puan farkla liderliği elinde bulunduran Giresunspor, Pazar günü İzmir’de Altınordu ile oynayacağı kritik maç öncesi hazırlıklarını sürdürürken, sakat ve cezalı futbolcuların çokluğu ise can sıkıyor. İç sahada oynanan Keçiörengücü maçında sakatlanıp Adana Demirspor deplasmanında forma giyemeyen Diarra’nın durumu belirsizliğini korurken, bu futbolcunun dışında Sergen’in cezalı Sergio’nun da sakat oluşu, Uzodimma, Erol Can ve Traore gibi oyunculara ilk 11 yolunu açtı.

HEDEFE ULAŞMALIYIZ

Giresunspor teknik direktörü Hakan Keleş, zorlu üç maçlarının kaldığını ancak mazeretlerinin olmadığını söyledi. Keleş, “Zaten kısıtlı olan kadromuzda eksik futbolcularımızın sıkıntısını elbette yaşıyoruz ancak bunu hiçbir zaman mazeret olarak öne sürmedik, moralimizi bozmadık. Bu oyuncularımızın yerlerinde forma giyecek diğer arkadaşlarımızın da en az onlar kadar takıma katkı yapacaklarından eminiz. Bu yüzden Altınordu’yu mutlaka kayıpsız geçip hedefimize bir adım daha yaklaşmaktan başka bir şey düşünmüyoruz” dedi.

ASIL HEDEF 2.LİG

TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Ofspor, sezonun başlamasına az bir süre yönetimini oluşturarak takımı toparlayıp maçların başlamasına çok az bir süre kala çalışmalara başlamıştı. Buna rağmen özellikle deplasmanlarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekerek Play-Off için iddialı hale gelen Bordo-Mavililer, önceki gün Kocaeli’de karşılaştıkları Derincespor’u 2-1 mağlup ederek puanını 49’a çıkarıp 4. sıradaki yerini koruyarak sezonun bitimine iki maç kala Play-Off grubuna kalmayı başarmıştı.

PLAY-OFF ARA HEDEF

Kendilerine her türlü desteği sağlayan başta Başkan Olcay Saral ve yönetimin bu gayretlerine karşılık verdikleri için çok mutlu olduklarını söyleyen Ofspor teknik direktörü Kadir Kar, “Futbolcu arkadaşlarımızın da özverili mücadelesiyle ilk hedefimiz olan Play-Off’a kalmayı  gerçekleştirdik. Şimdi sırada asıl hedefimiz olan 2.Lig’e yükselmek var. İki maç sonra ligi geride bırakıp bu hedefimize odaklanıp bunu gerçekleştirmek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

2 KOLTUĞA 4 ADAY

TFF 3.Lig 2. Grupta Play-Off mücadelesi veren Yomraspor, önceki gün sahasında oynadığı maçta Ağrıspor karşısında 17.dakikada Doğukan Öksüz’ün kaydettiği golle 1-0 öne geçmiş, ancak 90 dakika sonunda sahadan 1-1’lik sonuçla ayrılarak hedefi doğrultusunda çok önemli iki puan kaybetmişti. Bitime iki maç kala kendisi gibi 47’şer puanlı Mardin Fosfatspor ve İskenderinspor’un yanında 45 puanı bulunan Halide Edip Adıvarspor ile amansız bir Play-Off yarışı yapacak olan Mor-Beyazlılar kümede kalma mücadelesi veren Çengelköy ile deplasmanda, şampiyonluğun güçlü adayı Nazilli Belediyespor ile de sahasında karşılaşıp sezonu tamamlayacak. Ağrıspor maçındaki beklenmedik kaybın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten teknik direktör Hamdi Zıvalıoğlu, “Girdiğimiz pozisyonların yarısını değerlendirebilsek fark yapacağımız maçtan berabere ayrıldık. Ancak kalan iki final maçımızı en iyi şekilde değerlendirip Play-Off hedefimizi gerçekleştireceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

1954 KELKİT PES ETMİYOR

TFF 3.Lig 4. Grupta sezon başından beri ortaya koyduğu başarılı performansla bitime 3 haftaya kadar zirve yarışının içinde olan ancak İstanbul’da karşılaştığı Sultanbeyli Belediyespor’a 3-2 mağlup olarak yarıştan kopan 1954 Kelkit Belediyespor, 2. Lig şansını Play-Off eleme maçlarında gerçekleştireceğine inanıyor. Bir haftayı BAY geçecekleri için son hafta evlerinde oynayacakları Aksaray Belediyespor maçını kazanarak sezonu tamamlamak istediklerini söyleyen teknik direktör Ulaş Ulusan, “2.Lig hedefimizden vazgeçmedik. Play-Off eleme maçlarında tüm gücümüzü ortaya koyup bu amacımıza mutlaka ulaşmak için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

ARHAVİ ÇOK ÜZGÜN

BAL Ligi’nde başarılı olarak yükseldiği TFF 3.Lig’de mücadelesini 3.Grupta sürdüren Arhavispor,  sezonun ilk yarısında oynadığı 18 maçta sadece 8 puan toplayarak bu yarıyı 17. sırada tamamlamıştı. İkinci yarıda başka bir kimliğe bürünerek yaptığı çıkışla dikkat çeken Sarı-Siyahlılar, 13 maçta 19 puan toplayıp 15. basamağa yükselerek kümede kalmak için umutlanmıştı. Ancak son maçında önceki gün deplasmanda karşılaştığı Isprtaspor’a  4-0 mağlup olan Arhavispor, zaten çok zor olan kümede kalma şansını hepten yitirip bitime iki maç kala yeniden BAL Ligi’ne düştü. Bu da profesyonel lig macerası sadece bir sezon süren Sarı-Siyahlı camiada büyük üzüntü yarattı.

Editör: TE Bilisim